Intervju - Ola Erlandsson

Ge en introduktion om dig själv och din roll på BDO.

Jag är en sport- och friluftsälskare med bakgrund på scen. Jag har spelat mycket teater såsom Shakespeare, deltagit och vunnit ett par musikfestivaler och musikaler. Jag har alltid haft en förkärlek för siffror. En tidigare arbetsgivare värvade mig till sin löneavdelning när hon bytte bransch år 2008. Sedan dess är jag härligt fast i yrket.

Min roll på BDO är att internt och externt serva kunder och medarbetare med kunskap och hjälp kring allt som har med löner att göra. Det kan exempelvis vara att administrera och lösa upp knutar kring anställningar, frånvaro av olika slag, intjäning och uttag av semester. Jag har regelbunden kontakt med myndigheter såsom Kronofogden, Skattemyndigheten och Försäkringskassan på uppdrag av kunden. 

Hur kommer det sig att du sökte dig till BDO?

Jag har länge känt till BDO som ett företag med bred kunskap, en fin företagskultur och arbete ”över gränserna”, det vill säga fint samarbete mellan de olika avdelningarna. När jag fick veta att Företagsservice även omfattade lön, var jag inte sen att söka. Jag visste direkt att här kunde jag äntligen få utvecklas i mitt yrke - varje dag.

Berätta om hur en dag kan se ut!

Att arbeta som lönekonsult innebär höga toppar med väldigt mycket jobb, följt av perioder där det finns mer tid till eftertanke och ibland också självstudier. Genom att jag arbetar med vitt skilda bolag inom många olika branscher skapar det ett arbetsklimat där ingen dag är den andra lik. Vissa kunder ”träffar” jag enbart via mail eller telefon, medan andra hellre vill att jag sitter ute på deras kontor ett par gånger varje månad. Det är de stora kontrasterna som gör mitt jobb allra roligast!

Vad tycker du är de främsta fördelarna med att jobba på BDO? 

BDO har en gedigen företagskultur där alla får vara med, är betydelsefulla, och kan bidra. Jag har inte upplevt den känslan lika starkt på någon tidigare arbetsplats. Som lönekonsult på BDO möts jag dessutom av ständigt nya situationer och frågeställningar som berikar, utvecklar och skapar ett allt starkare intresse för det jag gör. 

Vilka är dina bästa råd till framtida BDO medarbetare?

Mina främsta tips är att ständigt vara nyfiken, våga vidga vyerna och inte minst – våga fråga! Inom BDO finns en enorm kompetens som spänner över flera stora områden, och det är därför som vi tillsammans år efter år kan vinna SKI:s mätning nöjdast kunder i branschen. Genom att aktivt ta del av dina kollegors kunskap och erfarenheter, ger du dig själv de bästa förutsättningarna för din framtida karriär. 

Vad ser du fram emot i sommar?

Detta blir min första hela sommar i Norrland, ser fram emot att spendera mycket tid uppe i fjällvärlden. Nu har jag inte långt dit!