Tips inför intervjun

6 tips inför din intervju hos BDO

Har du blivit inbjuden till en intervju med oss? Vad kul! Vi ser fram emot att träffa dig! Inför din intervju skickar vi med några tips på sådant som kan vara bra att tänka på. 


Läs på

1. Läs på innan 

Lägg lite extra tid på att gå igenom annonsen inför intervjun då vi i jobbannonsen kommunicerar vilken profil vi söker och vad jobbet innebär. Läs även på om BDO som företag, vad vi gör och vad vi står för så att du kan ge ett professionellt intryck.

Rollen

2. Varför passar just du i rollen?

Fundera på vilka av de personliga egenskaper som vi nämner i annonsen som stämmer in på dig och hur du har uppvisat dessa egenskaper tidigare i arbetslivet.

Motivera

3. Motivera varför du vill ha tjänsten 

Fundera på varför du vill ha den rollen du har sökt och varför du vill jobba på BDO. Glöm inte att lyfta fram det under intervjun. Vi vill såklart att ett intresse ska finnas för oss som arbetsgivare och att det ska bli en bra matchning från båda håll så du kan trivas hos oss. Därför vill vi att du ska vara lika nyfiken på oss som vi är på dig!

Fråga

4. Förbered frågor

Undrar du hur företagskulturen på BDO är, vilka arbetstider vi har eller hur ofta vi har kundmöten? Förbered några frågor som du vill ha svar på och ställ dem under intervjun. Koncentrera dig på ämnen som är viktiga för dig – om både företaget, branschen och tjänsten du sökt. Genom att ställa frågor visar du att du är intresserad av tjänsten.

Första intrycket

5. Första intrycket är viktigt

Tänk därför på att komma i tid till intervjun, oavsett om den är digital eller fysisk på kontoret.

Person

6. Det är okej att vara nervös

Det visar snarare bara att du är intresserad av tjänsten och att du tar intervjun på allvar. Det är helt okej att råka säga fel eller be om lite betänketid innan du svarar på en fråga.

Sara och Amanda tipsar

Tre gyllene tips från våra rekryterare Sara och Amanda på HR.
Kompetensbaserad intervjuteknik

Vad är kompetensbaserad intervjuteknik?

På BDO använder vi oss av en strukturerad och kompetensbaserad intervjuteknik. En strukturerad intervju innebär att alla kandidater som är på intervju för en tjänst får samma frågor. Det ger alla kandidater samma förutsättningar och gör det lättare för oss att jämföra svaren.

Som en del i en strukturerad intervjumetod väljer vi att fokusera på dina personliga egenskaper. Vi vill veta hur du har använt dig av dina personliga egenskaper i olika situationer i ditt arbetsliv, något som kallas kompetensbaserad intervjuteknik. Frågorna är ofta formulerade i stil med: “Ge exempel på en situation där du...” och vi vill att du försöker svara på frågan med ett så konkret exempel som möjligt. För varje tjänst väljer vi att fokusera på mellan två och fyra egenskaper – kompetenser. Exempel på kompetenser kan vara ansvarstagande, samarbetsförmåga och relationsskapande. Läs igenom annonsen innan intervjun för att bilda dig en uppfattning om vilka kompetenser som är viktiga för den tjänst du sökt.
Lediga tjänsterchevron_right