Vår rekryteringsprocess

Från ansökan till anställning

När du söker jobb hos oss på BDO kan det vara skönt att veta hur vår rekryteringsprocess går till. Så här ser det ut hos oss, från det att du sökt jobb hos oss till att du förhoppningsvis blir vår nya medarbetare.

Ansökan

1. Skicka in din ansökan

Våra lediga tjänster hittar du här. När du hittat en ledig tjänst som passar dig skickar du in din ansökan via vår hemsida. Se till att bifoga både ditt CV och ditt personliga brev samt eventuella andra dokument som vi efterfrågar i annonsen. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mejl.

Urval

2. Första urvalet

Vi går igenom alla ansökningar löpande, vilket innebär att vi tittar på ansökningarna i den ordning de kommer in. De kandidater som bäst matchar de krav som vi specificerat i annonsen under rubriken “Vem söker vi?” kontaktar vi för en kort avstämning över telefon. Om du inte går vidare i rekryteringsprocessen får du istället återkoppling via mejl. Vårt mål är att återkoppla till alla kandidater cirka 2-3 veckor från det att ansökan kommer in. I enstaka fall kan det dock dröja lite längre tid än så.

Tester

3. Tester

Om du uppfyller de krav som vi efterfrågar får du genomföra två tester. De tester vi på BDO använder oss av är ett adaptivt test som mäter din generella logiska förmåga samt ett personlighetstest. Testerna tar ca 15 minuter vardera att genomföra och de är båda digitala och genomförs på egen hand framför din dator/mobil. Se till att sitta ostört när du startar igång så du kan genomföra hela testet på en gång. HR skickar ut testerna till dig och anger då när de senast bör vara genomförda. Efter genomfört test får du direkt tillgång till ditt resultat.

Telefon

4. Telefonavstämning

Om du är en av de kandidater som går vidare i rekryteringsprocessen ringer vi upp dig för en kort telefonavstämning. Samtalet brukar ta cirka 10 minuter. Under telefonavstämningen vill vi stämma av att du uppfyller kraven som är specificerade i annonsen samt varför du sökt till oss på BDO. Vi stämmer även av en del praktiska delar som till exempel din uppsägningstid och ditt löneanspråk. Om du haft ett samtal med oss på BDO försöker vi återkoppla inom två veckor, oavsett om du går vidare i processen eller inte.

Intervju

5. Intervju

Om du går vidare i rekryteringsprocessen bokar vi nu in dig på en första intervju. Intervjun kan vara digital eller fysisk på kontoret du sökt till. Under intervjun får du antingen träffa någon från HR och/eller den som är ansvarig chef. Vi använder oss av en kompetensbaserad intervjuteknik, läs mer om vad det innebär här

Går du vidare efter första intervjun får du komma på en andra intervju. Under andra intervjun träffar du vanligtvis ansvarig chef samt eventuellt någon mer som jobbar inom det tjänsteområde som tjänsten hör till.  

För vissa tjänster kan upplägget med intervjuer se annorlunda ut.

Referens

6. Referenstagning och bakgrundskontroll

Under sista steget i rekryteringsprocessen kontaktar vi dina referenser. Vi vill gärna ha två referenser där minst en av dem är eller har varit en tidigare chef eller handledare. Vi kommer att fråga om dina referenser när det är dags och meddelar dig innan så du hinner förvarna referenserna om att vi kommer ringa.  

Vi genomför även en bakgrundskontroll där vi inhämtar information i form av utdrag från offentliga domstolshandlingar. För att vi ska få göra en sådan bakgrundskontroll behöver du först ge ditt samtycke via vår kandidatportal. Det går ut ett mail till dig när vi behöver få in ditt samtycke. Vi genomför bakgrundskontroller för alla våra tjänster då vår verksamhet bygger på att våra kunder ska kunna känna sig trygga med att de kan lita på oss och att vi är de vi utger oss för att vara. Om du har någon domstolshandling som vi funderar kring så tar vi alltid en dialog om det och ser hur vi ska gå vidare. Om du har någon domstolshandling på dig behöver det alltså inte innebära att du inte blir erbjuden jobbet.  

För vissa tjänster kan en mer omfattande bakgrundskontroll komma att genomföras. Vi informerar i så fall dig om det och behöver även där inhämta ditt samtycke innan.

Grattis

7. Grattis till tjänsten!

Efter att ha genomfört stegen ovan kommer vi förhoppningsvis att ringa upp dig och gratulera till ditt nya jobb på BDO. Vi pratar igenom villkoren för tjänsten och skickar sedan ett anställningsavtal som du får signera digitalt via mobilt BankID.

Gick du inte vidare?

Gick du inte vidare?

Vi förstår självklart att det är tungt att få ett negativt besked när man söker jobb. Tappa dock inte hoppet! Du kan alltid söka till oss vid ett annat tillfälle. Konkurrensen är hög och nästa gång kan det vara du som får jobbet.

Till dig som inte gick vidare från det första urvalet har vi tyvärr inte alltid möjlighet att ge personlig återkoppling. Några av anledningarna till att du inte fick jobbet kan vara för att du inte uppfyllde kraven för tjänsten eller att andra kandidater hade mer erfarenhet. Andra anledningar kan vara att många andra kandidater hann söka jobbet före dig eller att din ansökan inte var fullständig.

Håll utkik på vår hemsida efter lediga jobb framöver. Du kan även starta en prenumeration på lediga jobb hos oss. Då får du mejl varje gång vi publicerar en ny tjänst.
Lediga tjänsterchevron_right