• Stort intresse för tull- och momsregler vid handel mellan Norge och Sverige
Skattenyhet:

Handel mellan Norge och Sverige – tull- och momsregler

19 september 2019

Norge är en av Sveriges största handelspartners och vid denna handel ställs krav på att hantera både tull- och momsregler korrekt. Att detta är ett ämne som berör och intresserar många märktes vid dagens seminarium hos oss på BDO i Göteborg som snabbt blev fullsatt.

Vid seminariet tog vi upp frågor som rätt hantering vid export och import, tulldokumentation och varukoder, optimering av tullhantering och moms, risker vid felaktig hantering och hur dessa undviks.

Föredragshållare på seminariet var experter på både moms och tull från BDO i Sverige och Norge.

– Som momsspecialist med fokus på internationell handel arbetar jag löpande med kollegor både på vår tullavdelning och med våra kollegor i Norge och andra länder. På så sätt kan vi erbjuda kunden en helhetslösning och svar på frågor utifrån kundens perspektiv, säger skattejuristen Cecilia Strandberg.

Uppenbarligen är detta ett aktuellt område med flera frågor och där regelverket kan uppfattas som krångligt då seminariet snabbt blev fullsatt. 

– Den nya tullagstiftningen ställer numera mycket högre krav på de svenska företagen, vilket innebär att många företag behöver stöd med tullfrågor, säger Annika Östman

Har du frågor kontakta gärna någon av oss eller fyll i kontaktformuläret nedan så kontaktar vi dig.  


Är du kund hos BDO idag?:

Beskriv kort din fråga eller vad du behöver hjälp med.
Enter security code:
 Security code

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy. Läs vår policy här.