Pressmeddelande:

Ett engagemang över förväntan

25 september 2020

Rådgivnings- och revisionsbyrån BDO får toppbetyg för sitt stöd till ägarna av Målerimetoder i Stockholm vid försäljning till Nordic Surface Group, NSG. Målsättningen är att bli Sveriges ledande ytskiktsföretag.

Rådgivnings- och revisionsbyrån BDO får toppbetyg för sitt stöd till ägarna av Målerimetoder i Stockholm vid försäljning till Nordic Surface Group, NSG. Målsättningen är att bli Sveriges ledande ytskiktsföretag.

Målerimetoder är ett välrenommerat måleri- och ytskiktsföretag som till största del utför underhållsmåleri av kommunala flerbostadshus och lokaler i Stockholmsområdet. Bolaget grundades 1984 och har ca 80 medarbetare omsatte 2019 ca 160 mkr. Sedan starten har de uppvisat en succesiv stabil tillväxt tillsammans med imponerande vinstmarginaler.

Ny ägare till Bolaget är måleri- och ytskiktskoncernen NSG som på kort via konsolidering av lokala marknadsledande aktörer etablerat sig som den näst största branschaktören i Sverige med målsättning att bli den Sveriges ledande ytskiktsföretag. Genom förvärvet av Målerimetoder är de nu på god väg.

-    Vårt uppdrag i denna process var framförallt att hitta en ny ägare med förutsättningar att bidra till Målerimetoders utveckling samtidigt som vi behövde ge potentiella köpare trygghet i bolagets fortsatta tillväxt. Vi kunde visa på stabilitet i företagets befintliga kundavtal och kundrelationer samt lyfta värdet i bolagets förmåga att skapa en engagerad företagskultur, säger Claes Nordebäck, som var uppdragets transaktionsrådgivare från BDO.

Mattias Johansson är delägare och vd för Målerimetoder I Stockholm och har positiva erfarenheter av samarbetet.

-    Vi är mycket nöjda med BDO som finansiella rådgivare. Teamet uppvisade stort kunnande inom alla delar av processen och dessutom på ett engagemang över vår förväntan. Vi kan varmt rekommendera andra entreprenörer som går i försäljningstankar att ta hjälp av BDO, säger han.

Branschen genomgår stora och viktiga förändringar och affären har redan fått positivt gensvar på marknaden. 

-    Vi får bättre förutsättningar att utveckla vår verksamhet inom NSG. Tillsammans kommer vi att kunna driva branschens utveckling och ge våra kunder bättre service och även utveckla våra medarbetare bättre, säger han.