• Pressmeddelande: När två blir en - BDO förvärvar Häggqvist Redovisning & Revision i Eskilstuna

Pressmeddelande: När två blir en- BDO förvärvar Häggqvist Redovisning & Revision i Eskilstuna

24 maj 2016

BDO slog nyligen upp portarna i Eskilstuna med nytt kontor. På kort tid har rådgivnings-och revisionsbyrån hunnit rota sig i staden. Nu förvärvar de Häggqvist Redovisning & Revision AB i Eskilstuna.

BDO är på frammarsch över hela landet. Det senaste året har byrån både etablerat nya regioner och fortsatt expandera samt utvecklat redan befintliga regioner. I januari i år öppnade BDO sitt första kontor i Eskilstuna som en del av deras strategiska tillväxtplan att utveckla Mälardalsregionen. Kontoret är redan etablerat och i behov av fler kompetenta medarbetare. Nu förvärvar de Häggqvist Redovisning & Revision och ser fram emot framtida samarbetet med nya kollegor.

–      Häggqvist Redovisning & Revision omsätter drygt 7 000 kkr och har duktiga medarbetare som vi nu välkomnar till BDO och vår spännande utveckling som vi har framför oss, säger Stefan Bengtsson, kontorschef på BDO i Eskilstuna.

BDO:s huvudsakliga kundfokus är ägarledda företag på tillväxtresa. Bland BDO:s expertområden nämner Stefan Bengtsson bland annat omstruktureringar, förändringar i ägande samt skattemässiga lösningar i samband med försäljningar, kompetens som nu även Häggqvist Redovisning och Revisions kunder kommer få tillgång till.

–      Det ska bli oerhört spännande och lärorikt att bli del av BDO. Genom deras enorma nätverk kan vi ta del av specialistkompetenser både nationellt och internationellt, säger Dan Häggqvist, grundare och ägare av Häggqvist Redovisning & Revision.

 

Snabb utvecklingskurva för Eskilstuna
Stefan Bengtsson kommer närmast från Grant Thornton där han varit i över 14 år. Själv är han uppvuxen i Eskilstuna och känner den lokala marknaden väl vilket varit en tillgång i utvecklingen av nya BDO-kontoret och regionen.

–         När kontoret öppnade i början på året var de bara två medarbetare, nu är de 7 kontrakterade och snart 11 i och med det nya förvärvet. Detta är en mycket positiv utveckling för kontoret och Mälardalsregionen som helhet. Vår ambition är att BDO ska vara det naturliga valet för företag som söker en samarbetspartner i Mälardalen och hela den östra regionen, säger Jakob Tenselius, regionchef BDO i Öst.

 

Läs pressmeddelandet som pfd.

 

För mer information kontakta:

Carl-Johan Kjellman, VD BDO i Sverige, tel: 08-120 11 600, [email protected]

Stefan Bengtsson, kontorschef BDO i Eskilstuna, tel: 016-403 38 01 [email protected]

Jakob Tenselius, regionchef BDO i öst, tel: 08-120 11 718, [email protected]

Dan Häggqvist, grundare av Häggqvist Redovisning & Revision AB, tel: 070-590 42 40, [email protected]