Sveriges företagsledare kan räkna med oss. I vått och torrt.

Att skapa förutsättningar för ett hållbart och välmående affärsklimat är ett av våra viktigaste uppdrag. Att arbeta nära våra kunder och hjälpa dem att utvecklas i med- och motgång är vad som driver och motiverar oss i vårt arbete.

Vi följer företagsklimatet i Sverige och hur det utvecklas. Går det i rätt riktning och vilka insatser behöver göras för att vi ska få ett välmående näringsliv? Det här är ett sätt att komma ännu närmare våra kunder och samla in både generell och branschspecifik kunskap för att utveckla oss som bolag och dela insikter.

"Det ska vara enkelt och förutsägbart att driva företag i Sverige."

Malin Nilsson, vd BDO

 


Kompetensbrist större utmaning än inflationen | Q1 2023

I vår senaste mätning ser vi att kompetensbrist gått om både inflation och elpriserna som den största utmaningen. Ett trendbrott – och kanske ett tecken på förbättrade förutsättningar.


Företagen satsar på att övervintra, inte att planera för åtgärder | Q4 2022

I den andra kvartalsmätningen ger de betyget 6,5 (6,2) i genomsnitt. Läs mer i nysläppt rapport nedan och i vårt pressmeddelande.


Företagen önskar skattelättnader av nya regeringen | Q3 2022

På frågan vad man mest önskar sig av den nya regeringen hamnar skattesänkningar i topp. 28,7 procent anser att skattelättnader är den viktigaste åtgärden. Bland annat önskar företagen bibehållna eller förenklade 3:12-regler. I vår första studie ger företagsledarna i Sverige möjligheten till att driva företag klart godkänt. 6,2 av 10 möjliga i genomsnittligt betyg. Elpriser, inflation och kompetensbrist är företagens största utmaningar just nu. 

KontaktMALIN NILSSON 
Managing Partner/VD/Auktoriserad revisor

 

Vi vill förvalta ditt förtroende


Personligt engagemang är lika viktigt för oss som kunskap och kvalitet. Våra medarbetares förmåga att realisera våra kunders drömmar genom att vara lika trygga rådgivare som sylvassa affärskonsulter, har gett oss branschens nöjdaste kunder. 10 år i rad.

KONTAKTA OSS

Skatteexpertis på BDO


Skatt är en central fråga som varierar beroende på vilken fas ditt företag befinner sig i. Det krävs både kunskap och erfarenhet för att veta vad som gäller för just ditt företag, just nu. Lyckligtvis har vi koll på allt du behöver och vad som gäller. Oavsett marknad, över hela världen.

VÅRA TJÄNSTER