• Räkna med Sveriges företagare | Rapport

    BDO tar tempen på företagsklimatet i Sverige

    LÄS RAPPORTEN

Räkna med Sveriges företagsledare och vad de önskar av den nya regeringen

Att skapa förutsättningar för ett hållbart och välmående affärsklimat är ett av våra viktigaste uppdrag. Att arbeta nära våra kunder och hjälpa dem att utvecklas i med- och motgång är vad som driver och motiverar oss i vårt arbete.

Det här är den första undersökningen i serien Räkna med Sveriges företagsledare som vi på BDO genomför och det ska bli spännande att på det här viset följa företagsklimatet i Sverige och hur det utvecklas. Går det i rätt riktning och vilka insatser behöver göras för att vi ska få ett välmående näringsliv? Det här är ett sätt att komma ännu närmare våra kunder och samla in både generell och branschspecifik kunskap för att utveckla oss som bolag och dela insikter.

"Det ska vara enkelt och förutsägbart att driva företag i Sverige."

Malin Nilsson, vd BDO

I vår första studie ger företagsledarna i Sverige möjligheten till att driva företag klart godkänt. 6,2 av 10 möjliga i genomsnittligt betyg. Elpriser, inflation och kompetensbrist är företagens största utmaningar just nu.

 

 

Företagen önskar skattelättnader av nya regeringen

På frågan vad man mest önskar sig av den nya regeringen hamnar skattesänkningar i topp. 28,7 procent anser att skattelättnader är den viktigaste åtgärden. Bland annat önskar företagen bibehållna eller förenklade 3:12-regler. Är du nyfiken på resultatet i sin helhet? Läs vår rapport!
 

KontaktMALIN NILSSON 
Managing Partner/VD/Auktoriserad revisor

 HÅKAN BEHMER 
Head of Tax/Skattejurist/Partner

Vi vill förvalta ditt förtroende


Personligt engagemang är lika viktigt för oss som kunskap och kvalitet. Våra medarbetares förmåga att realisera våra kunders drömmar genom att vara lika trygga rådgivare som sylvassa affärskonsulter, har gett oss branschens nöjdaste kunder. 10 år i rad.

KONTAKTA OSS

Skatteexpertis på BDO


Skatt är en central fråga som varierar beroende på vilken fas ditt företag befinner sig i. Det krävs både kunskap och erfarenhet för att veta vad som gäller för just ditt företag, just nu. Lyckligtvis har vi koll på allt du behöver och vad som gäller. Oavsett marknad, över hela världen.

VÅRA TJÄNSTER