• Räkna med Sveriges företagare
    | Rapport Q4

    BDO tar tempen på företagsklimatet i Sverige

    LÄS SENASTE RAPPORTEN

Sveriges företagsledare kan räkna med oss. I vått och torrt.

Att skapa förutsättningar för ett hållbart och välmående affärsklimat är ett av våra viktigaste uppdrag. Att arbeta nära våra kunder och hjälpa dem att utvecklas i med- och motgång är vad som driver och motiverar oss i vårt arbete.

Vi följer företagsklimatet i Sverige och hur det utvecklas. Går det i rätt riktning och vilka insatser behöver göras för att vi ska få ett välmående näringsliv? Det här är ett sätt att komma ännu närmare våra kunder och samla in både generell och branschspecifik kunskap för att utveckla oss som bolag och dela insikter.

"Det ska vara enkelt och förutsägbart att driva företag i Sverige."

Malin Nilsson, vd BDO

 


Företagen satsar på att övervintra, inte att planera för åtgärder | Q4

I den andra kvartalsmätningen ger de betyget 6,5 (6,2) i genomsnitt. Läs mer i nysläppt rapport nedan och i vårt pressmeddelande.


Företagen önskar skattelättnader av nya regeringen | Q3

På frågan vad man mest önskar sig av den nya regeringen hamnar skattesänkningar i topp. 28,7 procent anser att skattelättnader är den viktigaste åtgärden. Bland annat önskar företagen bibehållna eller förenklade 3:12-regler. I vår första studie ger företagsledarna i Sverige möjligheten till att driva företag klart godkänt. 6,2 av 10 möjliga i genomsnittligt betyg. Elpriser, inflation och kompetensbrist är företagens största utmaningar just nu. 

KontaktMALIN NILSSON 
Managing Partner/VD/Auktoriserad revisor

 

Vi vill förvalta ditt förtroende


Personligt engagemang är lika viktigt för oss som kunskap och kvalitet. Våra medarbetares förmåga att realisera våra kunders drömmar genom att vara lika trygga rådgivare som sylvassa affärskonsulter, har gett oss branschens nöjdaste kunder. 10 år i rad.

KONTAKTA OSS

Skatteexpertis på BDO


Skatt är en central fråga som varierar beroende på vilken fas ditt företag befinner sig i. Det krävs både kunskap och erfarenhet för att veta vad som gäller för just ditt företag, just nu. Lyckligtvis har vi koll på allt du behöver och vad som gäller. Oavsett marknad, över hela världen.

VÅRA TJÄNSTER

Detaljhandeln om julhandeln


December är för många företag årets viktigaste försäljningsmånad. Men hur ser detaljhandelns förväntningar ut i år jämfört med tidigare år och har de redan märkt någon skillnad? Vi har frågat små och medelstora företag inom detaljhandeln.

Ta del av hela resultatet här!