Skatteregler i Europa

– Property Tax Guide

Funderar du på att köpa en fastighet i Europa?

Fastigheter är sedan länge populära som långsiktiga investeringar och trenden är fortsatt ökande eftersom många familjer både letar efter investeringsmöjligheter utanför sitt hemland och vill köpa fastigheter på populära semesterplatser.

Varje land har sin egen strategi för att reglera och beskatta utländska medborgares ägande av fastigheter; medan några tillämpar direkta rättsliga begränsningar väljer de flesta istället att beskatta utländska fastighetsägare i någon form.

Som köpare är det viktigt att förstå de skattemässiga och rättsliga sammanhangen i landet för investeringen. Ta en titt på vår interaktiva karta som ger en sammanfattning av de juridiska reglerna och skattereglerna vid gränsöverskridande köp av fastigheter i Europa, inklusive i Frankrike, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien.
 

Ladda ner vår guide

Italien

Nya beskattningsregler i Italien

Den italienska regeringen har sedan en tid tillbaka har infört särskilda beskattningsregler som till del påminner om de svenska särskilda reglerna om beskattning av utländska experter, forskare eller andra nyckelpersoner. Till skillnad från de svenska bestämmelserna så är den italienska motsvarigheten vidare i sin omfattning, och omfattar bland annat även entreprenörer och andra företagare.

De italienska bestämmelserna återfinns i två olika versioner; en variant som riktar sig till alla nyinflyttade som erhåller någon form av pension och som bosätter sig i södra Italien, för dessa personer kan skatten på icke-italienska inkomster – till exempel försäljning av ett svenskt aktiebolag – under vissa omständigheter vara 7 procent i Italien.

Ett annat alternativ som följer av den italienska skattelagstiftningen är att den nyinflyttade väljer att erlägga ett fast skattebelopp om 100 000 EUR per år som substitut för övriga italienska skatter på icke-italienska inkomster.
Läs merchevron_right

Kontaktpersoner

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om de italienska beskattningsreglerna? Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så mailar vi översikten som våra italienska kollegor sammanställt. Fält markerade med * är obligatoriska.


Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy. Läs vår policy här.