Italiensk schablonbeskattning

Har du hittat drömboendet i Europa?

BDO Private Client Services har uppmärksammat att italienska regeringen sedan en tid tillbaka har infört särskilda beskattningsregler som till del påminner om de svenska särskilda reglerna om beskattning av utländska experter, forskare eller andra nyckelpersoner. Till skillnad från de svenska bestämmelserna så är den italienska motsvarigheten vidare i sin omfattning, och omfattar bl.a. även entreprenörer och andra företagare.
 
De italienska bestämmelserna återfinns i två olika versioner; en variant som riktar sig till alla nyinflyttade som erhåller någon form av pension och som bosätter sig i södra Italien, för dessa personer kan skatten på icke-italienska inkomster – tex försäljning av ett svenskt aktiebolag – under vissa omständigheter vara 7 % i Italien. 
 
Ett annat alternativ som följer av den italienska skattelagstiftningen är att den nyinflyttade väljer att erlägga ett fast skattebelopp om 100 000 EUR per år som substitut för övriga italienska skatter på icke-italienska inkomster.


Kontaktpersoner

Vill du veta mer?

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så mailar vi översikten som våra italienska kollegor sammanställt. Fält markerade med * är obligatoriska.

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy. Läs vår policy här.