WINGS

WINGS

BDO har följt matchracinglaget WINGS (fd Team Anna) under många år, delar deras hjärtefrågor – hållbarhet och jämställdhet – och är stolt sponsor till deras idrottssatsning. Teamet består av fem tjejer som seglar matchracing med Anna Östling vid rodret.

Seglaren Anna Östling vet vad som krävs för att ligga högst upp på rankingen i matchrace. Laganda, resultatinriktad träning och en kärlek till sporten har tagit WINGS till två VM-guld, ett flertal världscupssegrar, OS i London 2012 och nu senaste en vinst i GKSS Women´s Trophy. År 2016 nominerades teamet dessutom till ”Årets lag” på Idrottsgalan.

Teamet jobbar aktivt för att skapa samma möjligheter för idrottare oavsett kön och har varit drivande i frågan om en damklass på Match Cup Sweden sedan man bytte till en mer fysisk båt, M32. De bidrog till stor del att förslaget gick igenom och sommaren 2018 gick WINGS till start tillsammans med fem andra tjejbåtar. Anna imponerade stort och tog hem den historiska första titeln i GKSS Women´s Trophy.

WINGS är också ambassadörer för The Perfect World Foundation och deras projekt Save the Ocean som går ut på att minska plast och skräp i havet. Då havet är den arena som de rör sig på känns detta projekt extra angeläget för tjejerna. Det är svindlande att tänka att havet som producerar nästintill 70 procent av allt syre, om bara några år kommer bestå av lika mycket plast som fisk om vi inte agerar.