Fannys Förebilder

Fannys Förebilder inom jämställdhet och mångfald

BDO är stolt sponsor till Fannys Förebilder Gala Version. I novembermörkret 2023 slogs dörrarna upp till en galakväll som samlade in 200 000 kr till Unizon som jobbar för ett jämställt samhälle fritt från våld. BDO var på plats och delade ut priset Man för jämställdhet .

Lyssna på vår vd Malin Nilsson när hon berättar om varför det här är ett viktigt engagemang för oss på BDO.


Markus Antonsson hyllades under galan

Priset Man för jämställdhet gick till Markus Antonsson med följande motivering:  

Den här galan är till för att uppmärksamma frågan om mäns våld mot kvinnor som fortfarande idag är ett av våra största samhällsproblem.

Vinnaren i kategorin ”Man för jämställdhet” har under många år kämpat för att Polisen ska arbeta på nya sätt med den frågan och har tagit fram en modell som har testats på Södermalm i Stockholm under tre år. Modellen heter IGOR och är ett samverkansprojekt mellan Polis och Socialtjänst som har varit mycket framgångsrikt. 

Tyvärr så har Polisen precis beslutat att lägga ner projektet så därför är att ge priset till den här personen ett erkännande till hans lyhörda och innovativa arbete för att avbryta våldet och ge kvinnor, barn och förövare det stöd som de har rätt till. Vi vill också uppmärksamma att han har skapat helt nya arbetssätt som faktiskt fungerar i verkligheten och inte bara är en pappersprodukt.

Stort grattis Markus Antonnson!


Fannys Förebilder - Markus Antonnson


Lär känna Fanny Widman, arrangör av Fannys Förebilder Gala Version

Entreprenören, mediaprofilen och bokaktuella Fanny Widman vill sprida kunskap och medvetenhet om hur människor med olika kön och bakgrund bemöts på olika sätt i näringslivet. Hon sökte lösningar och bestämde sig för att intervjua Sveriges mest framgångsrika kvinnor och podcasten Fannys Förebilder var född. En av Fannys gäster är BDO:s vd Malin Nilsson, lyssna på avsnittet där hon berättar hur hon vågat tacka ja till chanser och därmed hela tiden fortsatt utveckla sig själv. Hon ger också tips på hur du kan säkerställa att du har samma förutsättningar som andra där du är idag och hur vi på BDO jobbar med de här frågorna. Du hittar avsnittet här.

Tidigare i år besökte Fanny även BDO:s podcast Räkna med framgång där hon pratade om jämställdhet som affärsidé tidigare i år, lyssna på avsnittet här.