Räkna med framgång

Säsong 2

Avsnitt 1: Change & Random State – Hur differentierar jag mitt bolag?

Joakim Hökegård, VD för Change och Random State, har lång erfarenhet från marknadsföring och pratar om hur en lyckad differentiering kan stärka affären. Hur ska man särskilja sitt bolag från andra på samma marknad?

Avsnitt 2: Alla pratar om SBB, men vad säger de själva?

Mediedrev, blankning och motgångar - vilka framgångar finns hos ett av nordens största byggbolag, SBB? Krister Karlsson, COO vid SBB är gäst i studion.

Avsnitt 3: Petter – superentreprenören

Fem barn, vinimport, underhållning, hotell och restaurang. Hur hinner Petter med allt han företar sig? För det har varit full fart i över 20 år. Liveinspelning från Åre med en av Sveriges mest framgångsrika artister.

Avsnitt 4: Generationsväxlingen i bolag – svårare än man tror?

Är det självklart när en förälder ska lämna över bolaget till sitt barn? Begravningsbyrån Andersson-Munkert har funnits inom familjen i sex generationer. Vågar pappa släppa taget och lämna allt till sin son?

Avsnitt 5: VIlka frågor ställer man sig i början av ett bolagsbygge?

Start up-bolaget HAJK från Göteborg har nischat sig på hållbara friluftskläder. De befinner sig i den absoluta början av bolagsbygget, vilka frågor är de viktigaste att ställa sig när man just startat bolag?

Avsnitt 6: Så kommer framtiden att se ut

Alla skulle vi nog någon gång vilja se in i framtiden. Charlotte Mattfolk arbetar med prognoser på 15-20 år och försöker undersöka hur vi kommer leva, jobba och samverka. Ett perfekt avsnitt för dig som vill ligga i framkant och titta runt hörn.

Avsnitt 7: Lär dig förhandla som ett proffs

Med föreläsningar, bok och egen podd om förhandlingar har advokaten Carl Fhager gjort sig till en av Sveriges främsta experter på förhandling. I det här avsnittet möter han Filip Laurin och utmanar fördomar och ger handfasta tips på hur du ska tänka för att vinna.

Avsnitt 8: Appen som ska ta kärleksmarknaden med storm

Kärleken har släppts fri på marknaden. Flera appar konkurrerar om att locka singlar att möta varandra. Svenska start up:en Relate Date vill revolutionera dejting genom att matcha singlar genom värderingar. Hur funkar det?

Avsnitt 9: Punkrockaren driver mångmiljonbolag

Han har en historik som punkrocktrummis, inte en given bakgrund när man står bakom ett bolag som omsätter 600 miljoner kronor varje år. Joakim Levin, grundare av Nudie Jeans vill att hans jeansmärke ska uppnå FN:s klimatmål. Veckans program spelas in i Göteborg.

Avsnitt 10: Viktig checklista för dig som företagare

Günther Mårder är sedan flera år VD för Företagarna och har i rollen drivit frågor för att förbättra företagares villkor. Idag är han gäst hos Malin och Filip i Räkna med framgång för att diskutera ödesfrågor som kan utgöra ödet för en företagare, som exempelvis prissättning, kundvård och säljstrategier.

Avsnitt 11: Jämställdhet som affärsidé

Fanny Widman har kommit att bli en viktig influencer för jämställdhet i Sverige. I Räkna med framgång besöker hon Malin och Filip för att berätta om på vilket sätt jämställdhet är en affärskritisk parameter i utvecklingen av moderna bolag.