Möt en BDO:are

Clara Grönberg - Rådgivning

Jag heter Clara och jag jobbar med rådgivning inom BDO:s hållbarhetgrupp i Stockholm. Nu ska jag berätta för dig om min vardag på BDO. 

Hur föddes ditt intresse att arbeta med hållbarhet? 

År 2017 påbörjade jag min utbildning på Handelshögskolan i Göteborg och 2022 tog jag min masterexamen inom redovisning och finansiell styrning. Jag har alltid haft ett intresse för hållbarhet men under min studietid väcktes intresset för ESG (Environmental, Social, Governance) allt mer genom en stor valfrihet att fördjupa mig i ämnet genom grupparbeten och uppsatser. Att kombinera perspektiven jag har som ekonom tillsammans med ESG-frågor och hur det kan styras och implementeras i bolag tycker jag är otroligt spännande. Sommaren 2022 var jag färdigpluggad och redo för arbetslivet och jag började då jobba som revisor på en byrå. Arbetet var väldigt lärorikt, men efter ett kort tag fastnade jag för en spännande tjänst på BDO inom affärsområdet rådgivning i gruppen Sustainability Audit and Advisory Services (SAAS). Jag tog chansen att söka och jag fick jobbet! 

Vad är det du gör på ditt jobb?  

Jag har ett väldigt varierat jobb. Jag gör alltifrån granskning av olika typer av hållbarhetsinformation till större projekt inom hållbarhetsrådgivning. Just nu går en stor del av arbetet ut på att hjälpa kunder med förberedande analyser och rapporter, för att förena sin hållbarhetsrapportering med CSRD och EU Taxonomin. Jag älskar mitt jobb för det är väldigt varierande och utvecklande då ESG-frågor och omkringliggande ramverk ständigt utvecklas och står alltmer i fokus. Jag behöver ständigt vara mottaglig och öppen för förändring och anpassa arbetet när omvärlden ändras. Senaste tiden har jag fått möjlighet att lägga extra fokus och utvecklas inom de områden jag tycker är allra mest spännande och det känns väldigt kul att ha fått den möjligheten. 

Vad är det bästa med ditt jobb? 

Jag drivs att vara konsult eftersom det är väldigt socialt, utvecklande och varierande både för mig både i yrkeslivet men också på ett personligt plan. Jag får möjlighet att arbeta med olika typer av kunder och bolag i varierande storlek, i olika branscher. Redan som nyanställd var jag involverad i alla delar av processen i projekten och fick snabbt möjlighet att ta mycket ansvar samtidigt som jag jobbade tätt ihop med mer seniora kollegor med mycket erfarenhet och kunskap. Trots att vi periodvis jobbar väldigt mycket finns det verkligen möjlighet att ha balans mellan jobb och fritid. Att komma iväg och träna är viktigt för mig och att ha tid för familj, matlagning med vänner och att kunna planera in roliga resor, det berikar livet. 

Det kan låta klyschigt men jag har verkligen helt underbara kollegor som stöttar, inspirerar och gör det roligt att gå till jobbet varje dag. Vi lär mycket av varandra och det gör att jag kan göra ett bra jobb mot kund vilket leder till att både kunden och jag utvecklas och når våra mål. Det är otroligt motiverande!

Jobba på BDO? Inget att dividera om.

Vi tänker långsiktigt, din resa är viktig för oss. Vill du bli en av oss?
Lediga tjänster