Räkna med framgång

Säsong 4

Erik Selin: Från ung entreprenör till ledande inom fastighetsbranschen

Erik Selin var 24 år när han köpte sin första fastighet och är idag VD på den börsnoterade fastighetskoncernen Balder. En resa han beskriver består av tillfälligheter, temperament, tur och timing. Han berättar hur han tänker när han investerar och hur han fokuserar långsiktigt på låg och säker avkastning med hjälp av rationalitet och känsla. Malin och Filip möter personen bakom fastighetsimperiet i veckans avsnitt av Räkna med framgång.

AI-experten om hur företag kan integrera AI i sin verksamhet

Errol Koolmeister är expert på AI och med lång erfarenhet i branschen har han bland annat varit Lead Data Scientist på Vodafone samt Head of AI på H&M Group. En spännande resa i teknikens tecken. Idag är Errol rådgivare inom AI, Data och digital transformation och gästar Räkna med framgång för att prata om hur ett företag kan använda sig av AI. Var börjar man, vilka svårigheter finns det och hur hanterar man utvecklingen i sin verksamhet? Errol delar sina erfarenheter och insikter i veckans avsnitt.

Från konkurrenter till Sveriges största indiebyrå – resan till Kid Collective

Sofia Austern Björkman har tidigare varit VD på både Volt och Familjen. Nu har de tidigare konkurrerande byråerna gått ihop och tillsammans blivit Sveriges största indiebyrå. Malin och Filip tar reda på hur sammanslagningen har gått till, från de första sårbara samtalen där idén formades, till idag när de befinner sig mitt i processen och tillkomsten av det nya starka varumärket, Kid Collective.

Avsnitt 1: Gröna Hjältar | Barn, boende och bolag = succé?

De har barn, boende och bolag ihop. De träffades på gymet och nu ska Josephine och Joseph erövra världen med sin hållbara affärsidé. Men hur är det egentligen att driva bolag som äkta makar och hur ser planen ut för ett nybakat företag som redan nu har tidiga idéer på internationell expansion? Följ med på ett inspirerande avsnitt som tar dig igenom de sköra och spännande första stegen i ett bolags tillblivelse, där stora kunder börjar rulla in innan bläcket från den nedtecknade affärsmodellen knappt hunnit torka på pappret

Avsnitt 2: Agneta Olsson | Do’s and don’ts med ägarledda företag

Sverige består till drygt 98% av ägarledda företag. Dessa är speciella just för att ägarna är aktiva i den dagliga verksamheten. De skapar 4 av 5 arbetstillfällen och utgör därmed ryggraden i svensk ekonomi. Men har alla koll på vilka fördelar och fallgropar det finns med ägarledda bolag? Företagaren och författaren Agneta Olsson, aktuell med boken ”Ägarguiden” besöker Malin och Filip i studion för att dela med sig av sina insikter som har sin upprinnelse i egna erfarenheter, när hon klev in som vd i ett ägarlett bolag.

Avsnitt 3: Annie Lööf | Den politiska karriären, värderingsstyrt ledarskap och ett inkluderande näringsliv

Annie Lööf var fast besluten om att bli åklagare. Istället blev hon Sveriges yngsta riksdagsledamot och dagen efter hon tog ut sin juristexamen tillträdde hon som partiledare för Centerpartiet. Annie berättar hur det är att leda ett politiskt parti med värderingsstyrt ledarskap samt hur mångfald och inkludering är viktiga komponenter i en effektiv styrning - och hur det går att applicera detta på företagsvärlden.