Räkna med framgång

Säsong 3

Avsnitt 1: Så tänker du hållbart på rätt sätt

Som bolagets Sverigechef byggde Åsa Sandberg från Vargön upp Sverigekontoret med 18 anställda och ansvarade sedan för lanseringen av den internationella matsvinnsappen Too good to go i åtta svenska städer.

Avsnitt 2: Så får du en entreprenörs mindset

Hon ska se till att mer av forskningen når marknaden. Chalmers Ventures har på fem år nått positionen som en internationellt ledande inkubator och investeringsverksamhet. Sara Wallin är VD För Chalmers Ventures som har målet att skapa möjligheter för forskare att kommersialisera sina idéer.

Avsnitt 3: Så funkar det att slå ihop två bolag

Instabox och Budbee var från början två bolag som nu slagits ihop till ett: Instabee. Sophus Broberg, CCO, deltog under den resan och berättar om framgångar och utmaningar när han träffar Malin Nilsson och Filip Laurin i studion.

Avsnitt 4: Aktier: en barnsak

I det här avsnittet går vi på djupet om aktiemarknaden och får reda på mer om unga och aktier från VD:n för Unga Aktiesparare Henrik Johansson. Henrik Johansson själv sparar till en Ferrari. "Många jag pluggade med rökte så jag la undan lika mycket pengar som den som rökte mest, det sparandet ska bli min Ferrari i framtiden. Än så länge har jag kommit upp i däcken till en ferrari, det var 7 år sen jag började”, säger han.

Avsnitt 5: Skydda ditt företag från intrång

Varje dag utsätts tusentals företag för intrång och försök till sabotage. Det är en verklighet många företagsledare behöver förhålla sig till men det finns också knep för hur man kan skydda sitt företag. Henrik Ryttergard är Business Unit Manager – Intelligence & Response vid Combitech och träffar Malin Nilsson och Filip Laurin i studion för att dela med sig av sina viktigaste insikter.

Avsnitt 6: Tipsen för hur du tar dina affärer utomlands

Sophie, VD för Kvistberga, tog, tillsammans med sin bror, över familjeföretaget och det var inte en dans på rosor. Deras egen leverantör blev över en natt konkurrent och affärerna började dala. Idag har Kvistberga växt sig starka och tagit sig ut i världen med sina produkter. I en öppenhjärtig intervju delar Sophie Pettersson med sig av sina viktigaste ögonblick som företagsledare.

Avsnitt 7: En av Sveriges mest framgångsrika e-handlare berättar om sina knep

”Jag blev inbjuden att tala på HR-dagen. Då skrattade folk på kontoret. Jag är mer tekniker och tänker processer och hur saker kan bli bättre. Jag har inte lätt med människor som börjar tjafsa, jag fick ingen information där och då - då tröttnar jag. Det jag tycker det är kul med organisation är när man köper pizza och kavlar upp ärmarna”, säger Pär Svärdson, grundare av två av Sveriges mest framgångsrika e-handelsbolag Adlibris och Apotea.

Avsnitt 8: Så funkar ett framgångsrikt AI-företag

Martin Rugfelt är en av Sveriges mest erfarna AI-företagare. Bara timmar efter att vi gjort intervjun med honom, säljs hans bolag Sentian till en global koncern. I det här avsnittet berättar Martin om hur företagare och ledare ska förhålla sig till AI för att bli framgångsrika.

Avsnitt 9: Lena Apler - uppväxten, investeringarna och Draknästet

Lena Apler är en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika kvinna inom näringslivet. I veckans avsnitt av Räkna med framgång öppnar hon upp om vad som format henne, uppväxten och vad som krävs för att lyckas. Genom sina erfarenheter som investerare, bland annat i SVT:s Draknästet, delar hon med sig av sina insikter om rollen som investerare.