När allt klaffar – två som vet vikten av att betala ut rätt lön i rätt tid

Vad är det som gör ett bra samarbete? Vi har träffat Cina Brunnberg som är lönekonsult på BDO och Susanne Seidlitz som är HR-chef på Valio.

-    Vårt samarbete fungerar klockrent. Vår kommunikation fungerar smidigt och vi förstår varandra, säger Susanne Seidlitz.

beskrivande text

Sedan 2015 har BDO haft hand om Valios löner. Många företag väljer att låta någon annan hantera deras löner.
Att lönen blir rätt och betalas ut på utsatt tid kan tyckas vara en självklarhet. Men för att allt ska stämma ligger viktigt arbete bakom. Cina Brunnberg har under sina snart tio år på BDO hjälpt många olika typer av företag med deras lönehantering. 

-    Jag har jobbat med både mindre och större företag inom flera olika branscher. Valio är en jätterolig kund att arbeta med och vi har alltid trevligt, säger Cina Brunnberg.

I november månad träffas Cina Brunnberg och Susanne Seidlitz och sätter upp en plan för hela året. Där spikar de datum i kalendern så att de vet när olika underlag ska skickas och när avstämningar ska göras. Båda vittnar om hur viktig den personliga relationen är för att allt ska flyta på smidigt.

Valio tog beslutet att outsourca sin lönehantering redan när de startade sin verksamhet i Sverige 1994.

-    Vi var ett litet företag när vi började och har aldrig haft kompetensen internt, berättar Susanne Seidlitz.

beskrivande text

Hon ser många fördelar med att lägga ut sin lönehantering och sedan de bytte till BDO har det blivit en bättre struktur och högre kvalitet.

-    Vi slipper oroa oss för att något går fel. Genom BDO har vi tillgång till en stor löneavdelning och experter på olika regelverk och skatter. Vi kan känna oss trygga med att systemen fungerar och är inte beroende av att en enskild person är på plats. För oss blir det helt klart tryggare och billigare än om vi skulle ha den här kompetensen internt.

Valio är ett anrikt finskt företag som inledde sin bana med att tillverka smör i början av förra seklet och har utvecklats till dagens breda utbud av mejeriprodukter. De var också först i Sverige med att erbjuda laktosfria produkter. 

Under årens lopp har företaget har haft ett antal medarbetare, så kallade expats, från Finland som tillfälligt jobbat i Sverige.

-    Jag har fått så bra hjälp och guidning om hur vi ska hantera skatter och semestrar vilket inte är helt enkelt när det gäller den här gruppen medarbetare. Cina har koll på läget och är alltid snabb att svara. 

Arbetet har blivit allt mer digitalt med åren och även om Susanne Seidlitz ibland kan sakna det gamla arbetssättet med täta telefonsamtal så ser hon fördelarna med att jobba i de moderna systemen.

-    Vi jobbar i BDO-portalen och där finns all korrespondens sparad. På så vis blir det lättare att gå tillbaka och se de beslut man tagit och följa olika ärenden.

Synen på det goda samarbetet är helt klart ömsesidigt, med den professionella kompetensen och personliga kontakten som två viktiga grundbultar.

-    Jag är så nöjd med BDO och min nära kontakt med Cina!, säger Susanne Seidlitz.

 

Är du intresserad av att veta mer?

Hör av dig till oss eller fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort.


Om Valio:

Valio är ett gammalt finskt ord som betyder ”det bästa”. Och andan att alltid erbjuda det bästa har präglat Valio ända från starten. De utvecklar mejeriprodukter för alla smaker med en jämn och hög kvalitet. Genom ett aktivt och engagerat hållbarhetsarbete skapar de bättre villkor för människa, djur och natur.
 Behöver du hjälp med lönerna?

Det blir allt vanligare att anlita en byrå för att sköta lönerna − en tryggare och kostnadseffektivare lösning för de flesta. Läs mer om hur och vad vi kan hjälpa dig och ditt företag med kring lönehanteringen.

LÄS MER HÄR

 Registrera dig för att få senaste nytt från BDO

Please fill out the following form to access the download.