BDO:s podd – Affärstips för företagsledare

Att starta, driva och låta sitt företag växa – det är en verklighet med många utmaningar. BDO:s podd Räkna med framgång, där får du lyssna på företagare med olika bakgrund som berättar om sin resa. I podden kommer du höra både företagare, men också BDO:s egna experter som ger sina reflektioner på intervjuerna som entreprenörerna ger.

Programledarpar för Räkna med framgång är Malin Nilsson och Filip Laurin från BDO. Podden släpps varje vecka ​​​​​​och varje säsong består av 10 avsnitt. På med hörlurarna! Lyssna och prenumerera på Räkna med framgång där poddar finns, på Spotify eller Apple Postcaster

Lyssna på Räkna med framgång


SÄSONG 3 

 

1 december 2023

Avsnitt 8: Så funkar ett framgångsrikt AI-företag

Martin Rugfelt är en av Sveriges mest erfarna AI-företagare. Bara timmar efter att vi gjort intervjun med honom, säljs hans bolag Sentian till en global koncern. I det här avsnittet berättar Martin om hur företagare och ledare ska förhålla sig till AI för att bli framgångsrika. 

Efter att Sentian AI sålts till gruvjätten Weir sa Martin Rugfelt följande i en intervju: – Vår verksamhet i Malmö fortsätter. Vi stannar kvar i bolaget och får mer resurser för att arbeta med våra kunder, samtidigt som vi integreras i Weirs produktportfölj. Våra mål framåt ligger helt i linje med Weirs.


23 november 2023

Avsnitt 7: En av Sveriges mest framgångsrika e-handlare berättar om sina knep

”Jag blev inbjuden att tala på HR-dagen. Då skrattade folk på kontoret. Jag är mer tekniker och tänker processer och hur saker kan bli bättre. Jag har inte lätt med människor som börjar tjafsa, jag fick ingen information där och då - då tröttnar jag.
Det jag tycker det är kul med organisation är när man köper pizza och kavlar upp ärmarna”, säger Pär Svärdson, grundare av två av Sveriges mest framgångsrika e-handelsbolag Adlibris och Apotea.

I Räkna med framgång träffar han Malin Nilsson och Filip Laurin där han delar med sig av sin berättelse och framgångexempel som företagare ska ha koll på.


16 november 2023

Avsnitt 6: Tipsen för hur du tar dina affärer utomlands 

Sophie, VD för Kvistberga, tog, tillsammans med sin bror, över familjeföretaget och det var inte en dans på rosor. Deras egen leverantör blev över en natt konkurrent och affärerna började dala. Idag har Kvistberga växt sig starka och tagit sig ut i världen med sina produkter. I en öppenhjärtig intervju delar Sophie Pettersson med sig av sina viktigaste ögonblick som företagsledare.


31 oktober 2023

Avsnitt 5: Skydda ditt företag från intrång 

Varje dag utsätts tusentals företag för intrång och försök till sabotage. Det är en verklighet många företagsledare behöver förhålla sig till men det finns också knep för hur man kan skydda sitt företag. Henrik Ryttergard är Business Unit Manager – Intelligence & Response vid Combitech och träffar Malin Nilsson och Filip Laurin i studion för att dela med sig av sina viktigaste insikter.


26 oktober 2023

Avsnitt 4: Aktier: en barnsak 

I det här avsnittet går vi på djupet om aktiemarknaden och får reda på mer om unga och aktier från VD:n för Unga Aktiesparare Henrik Johansson.

Henrik Johansson själv sparar till en Ferrari. "Många jag pluggade med rökte så jag la undan lika mycket pengar som den som rökte mest, det sparandet ska bli min Ferrari i framtiden. Än så länge har jag kommit upp i däcken till en ferrari, det var 7 år sen jag började”, säger han.


12 oktober 2023

Avsnitt 3: Så funkar det att slå ihop två bolag

Instabox och Budbee var från början två bolag som nu slagits ihop till ett: Instabee.
Sophus Broberg, CCO, deltog under den resan och berättar om framgångar och utmaningar när han träffar Malin Nilsson och Filip Laurin i studion.

5 oktober 2023

Avsnitt 2: Så får du en entreprenörs mindset 

Hon ska se till att mer av forskningen når marknaden. 
Chalmers Ventures har på fem år nått positionen som en internationellt ledande inkubator och investeringsverksamhet. Sara Wallin är VD För Chalmers Ventures som har målet att skapa möjligheter för forskare att kommersialisera sina idéer. 


14 september 2023

Avsnitt 1: Så tänker du hållbart på rätt sätt

Som bolagets Sverigechef byggde Åsa Sandberg från Vargön upp Sverigekontoret med 18 anställda och ansvarade sedan för lanseringen av den internationella matsvinnsappen Too good to go i åtta svenska städer. 


 

SÄSONG 2 

7 juli 2023

Avsnitt 10: Jämställdhet som affärsidé 

Fanny Widman har kommit att bli en viktig influencer för jämställdhet i Sverige. I Räkna med framgång besöker hon Malin och Filip för att berätta om på vilket sätt jämställdhet är en affärskritisk parameter i utvecklingen av moderna bolag. 


5 maj 2023

Avsnitt 9: Viktig checklista för dig som företagare

Günther Mårder är sedan flera år VD för Företagarna och har  i rollen drivit frågor för att förbättra företagares villkor. Idag är han gäst hos Malin och Filip i Räkna med framgång för att diskutera ödesfrågor som kan utgöra ödet för en företagare, som exempelvis prissättning, kundvård och säljstrategier.  


4 april 2023

Avsnitt 8: Punkrockaren driver mångmiljonbolag

Han har en historik som punkrocktrummis, inte en given bakgrund när man står bakom ett bolag som omsätter 600 miljoner kronor varje år. Joakim Levin, grundare av Nudie Jeans vill att hans jeansmärke ska uppnå FN:s klimatmål. Veckans program spelas in i Göteborg. 


20 februari 2023

Avsnitt 8: Appen som ska ta kärleksmarknaden med storm

Kärleken har släppts fri på marknaden. Flera appar konkurrerar om att locka singlar att möta varandra. Svenska start up:en Relate Date vill revolutionera dejting genom att matcha singlar genom värderingar. Hur funkar det?


31 januari 2023

Avsnitt 7: Lär dig förhandla som ett proffs

Med föreläsningar, bok och egen podd om förhandlingar har advokaten Carl Fhager gjort sig till en av Sveriges främsta experter på förhandling. I det här avsnittet möter han Filip Laurin och utmanar fördomar och ger handfasta tips på hur du ska tänka för att vinna. 


9 december 2022

Avsnitt 6: Så kommer framtiden att se ut

Alla skulle vi nog någon gång vilja se in i framtiden. Charlotte Mattfolk arbetar med prognoser på 15-20 år och försöker undersöka hur vi kommer leva, jobba och samverka. Ett perfekt avsnitt för dig som vill ligga i framkant och titta runt hörn.


25 november 2022

Avsnitt 5: VIlka frågor ställer man sig i början av ett bolagsbygge?

Start up-bolaget HAJK från Göteborg har nischat sig på hållbara friluftskläder. De befinner sig i den absoluta början av bolagsbygget, vilka frågor är de viktigaste att ställa sig när man just startat bolag?2 november 2022

Avsnitt 4: Generationsväxlingen i bolag  svårare än man tror?

Är det självklart när en förälder ska lämna över bolaget till sitt barn? Begravningsbyrån Andersson-Munkert har funnits inom familjen i sex generationer. Vågar pappa släppa taget och lämna allt till sin son?


 

27 oktober 2022

Avsnitt 3: Petter  superentreprenören

Fem barn, vinimport, underhållning, hotell och restaurang. Hur hinner Petter med allt han företar sig? För det har varit full fart i över 20 år. Liveinspelning från Åre med en av Sveriges mest framgångsrika artister.


17 oktober 2022

Avsnitt 2: Alla pratar om SBB, men vad säger de själva? 

Mediedrev, blankning och motgångar - vilka framgångar finns hos ett av nordens största byggbolag, SBB? Krister Karlsson, COO vid SBB är gäst i studion.29 augusti 2022

Avsnitt 1: Change & Random State – Hur differentierar jag mitt bolag? 

Joakim Hökegård, VD för Change och Random State, har lång erfarenhet från marknadsföring och pratar om hur en lyckad differentiering kan stärka affären. Hur ska man särskilja sitt bolag från andra på samma marknad?


SÄSONG 1

Summering av säsong 1

Programledarna Malin Nilsson och Filip Lauring summerar mötena från första säsongen och blickar mot en händelserik höst med nya gäster.25 maj 2022

Avsnitt 10: Breakit  att vända röda siffror till svarta

Camilla Bergman, VD för Breakit visste inte vad hon gav sig in på när hon fick jobbet. Hon kom också till en tidning med ekonomi i fritt fall. Idag har hon vänt röda siffror till svarta. Hur gick hon till väga?


 

1 april 2022

Avsnitt 9: Grönska  om att outsourca tjänster

Med sina vertikala odlingar har Grönska växt från ingenting till någonting. När bolaget nu växer har ett frö såtts i tanken om att outsoursa vissa tjänster, men vilka är bäst att lägga ut?25 mars 2022

Avsnitt 8: Swedish Stockings  att börja i stallet och ta över världen

Linn Frisinger började i stallet och är nu redo att ta världen med storm med sina hållbara strumbyxor. Hur gör man som företagare om det enda man börjar med är vilja och en dröm?18 mars 2022

Avsnitt 7: Halebop – hur du skaffar Sverige nöjdaste kunder

En av de viktigaste sakerna en företagare behöver bry sig om är nöjda kunder. Halebop har haft det rekordlänge. Hur har de betett sig för att nå dit?8 mars 2022

Avsnitt 6: IMPACT – mångfald som stärker affären

På vilket sätt kan etnisk mångfald och jämställdhet i organisationen stärka affären? Lyssna på Maja Mutsson som jobbar i över tio år med just det ämnet.25 februari 2022

Avsnitt 5: Norrsken – hör hur en investerare tänker

Norrsken, som är grundad av en av Klarnas fd ägare, investerar i hållbara bolag och är beslutna om att skapa en bättre värld. Hur tänker en investerare och hur kan en företagare tänka för att vinna pitchen?18 februari 2022

Avsnitt 4: Acast – om att ta ditt bolag till börsen

Vägen kan tyckas snårig i början - så hur gör du när du vill ta ditt bolag till börsen och vad kan det innebära? Leo Saucedo bidrog till att få Acast till börsen. Lyssna på hans främsta affärstips!11 februari 2022

Avsnitt 3: RedLocker – från idé till miljoner i investeringskapital

Clara Lidman och Liza Erikson fick en idé på gymnasiet. Idén tog dem hela vägen till Draknästet i SVT där de drogs i flera miljoner. Hör om deras fantastiska resa.4 februari 2022

Avsnitt 2: PE Teknik & Arkitektur – om förvärv av bolag

Hur ska man lyckats upp sitt bolag genom förvärv? Det borde Helena Hed kunna svara på, VD på PE Teknik & Arkitektur som förvärvat närmare 50 bolag de senaste åren.4 februari 2022

Avsnitt 1: Brödernas – att starta en ny restaurang i veckan

Joakim Wiklander och hans bror startade med två tomma händer och en dröm. Efter att ha startat sin första krog för bara ett par år sedan öppnade de 60 nya restaurangerna på ett år. Hör hans resa.


 

 

 

Kontakta oss

MALIN NILSSON
Managing Partner/VD/Auktoriserad revisor
+46 8 120 11 745

 

FILIP LAURIN
Auktoriserad Revisor / Partner
+46 31 384 71 83