Möt en BDO:are

Freddy Graff - Revisor

Mitt namn är Freddy och under hela min småländska uppväxt har jag varit intresserad av ekonomi. Mitt ekonomiintresse förde mig till Mälardalens Högskola (numera Universitet) i Eskilstuna, eller Älsklingstuna som jag brukar kalla denna underbara stad.

Vad förde dig till BDO? 

Under mina studier var jag involverad i ekonomföreningen på skolan, där jag var ordförande och vid sidan av mina studier arbetade jag inom ekonomi & ledarskap. I samband med en arbetsmarknadsdag på skolan fick jag upp ögonen för revision. Jag hade även turen att under min studietid få träffa många revisorer som berättade om yrket. Jag minns att jag fick upp ögonen för revision under en specifik föreläsning på skolan där en revisor på BDO pratade om sin karriärsresa inom revision vilket verkligen fångade mitt intresse, på den vägen är det. När jag var klar med mina studier hade jag jobb som revisor på BDO i Eskilstuna.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är svårt att inte vara klyschig men det jag verkligen älskar med mitt jobb är alla kollegor som varje dag får mig att skratta och må bra. Det är verkligen sant att ett gott skratt förlänger livet och jag motiveras av alla härliga kollegor jag har den äran att jobba med. Det är tack vare dem jag trivs så bra och det i kombination med den enorma bredd och variation av arbetsuppgifter mitt yrke innebär ger mig driv att utvecklas. Att revision är ett så brett yrke är något jag inte visste innan jag började jobba som revisor. Det är även ett väldigt socialt jobb där jag får möjlighet att träffa och lära känna väldigt många olika människor och bolag, det utvecklar mig och jag älskar de möjlighet och utmaningar som kommer med det. 

 

Vad motiverar dig? 

Positiva och taggade människor och sprider härlig energi. Omgivs jag av den typen av människor blir jag motiverad och inspirerad i vardagen. Sedan några år tillbaka har jag även den stora äran att sitta med som medarbetarrepresentant i BDO Sveriges nationella styrelse. Det är ett väldigt fint förtroende jag har att få vara medarbetarnas röst och det är en roll jag verkligen värdesätter. Sedan två år tillbaka är jag även Consuling Manager för ett antal medarbetare. Det är fint att få vara chef och vara med och bidra i mina kollegors utveckling och yrkesliv. Jag vill ge dem de bästa förutsättningarna och verktyget för att kunna ta sig till just deras mål.

 

Vad är dina mål framöver? 

Rent yrkesmässigt vill jag fortsätta att utvecklas i min roll som påskrivande revisor, granskningsledare, chef, kollega och människa. Pratar vi på det privata planet så blev jag pappa för fösta gången i juni 2023. Det är den största rollen jag har, att vara pappa. Självklart vill jag i framtiden utvecklas som pappa och få följa min son i hans utveckling. 


Vad är viktigt för dig på jobbet och personligen?

Det bästa med mitt jobb är de flexibla arbetstiderna och alla fantastiska kollegor och kunder som gör att varje dag blir rolig, inspirerande och utvecklande. Att hela tiden lära mig nya saker och ha mål att jobba mot det är motiverande. Det värsta jag vet är att vara på ett jobb där jag känner att ”jaha är det så här varje dag ska se ut nu år ut och år in?”. Möjligheten att utvecklas och hjälpa andra att utvecklas är det som driver mig.

För mig personligen är det viktigt att kunna kombinera karriären med det personliga och familjelivet och då är det toppen att jobba som konsult. I min roll har jag stort ansvar i att styra min egen tid och min egen utveckling. Att jobba som konsult är även väldigt socialt och det är inspirerande att få möjligheten att träffa många olika människor som alla brinner för sina affärsidéer.

Jobba på BDO? Inget att dividera om.

Vi tänker långsiktigt, din resa är viktig för oss. Vill du bli en av oss?
Lediga tjänster