Möt en BDO:are

Emma Lindberg - Redovisningskonsult

Emma Lindberg

Jag heter Emma och jag är utbildad frisör, förskollärare och redovisningskonsult. Min resa mot min nuvarande roll har varit lång men rolig. Just nu arbetar jag som redovisningskonsult på BDO i Umeå och har gjort det sedan juni 2021.

Vad vill du bli när du blir stor?

När jag var barn ville jag bli förskollärare, precis som min mamma. Då min storasyster och stora förebild sen blev frisör, valde jag att studera frisör på gymnasiet. Jag jobbade som frisör i 4 år men trivdes aldrig riktigt med det och sökte mig därför till universitetet och pluggade till förskollärare, min barndomsdröm. Under tiden som jag pluggade hann jag skaffa två barn så när jag var klar och började jobba så kändes förskolläraryrket inte rätt heller. Jag ville ha energi kvar till mina egna barn när jag kom hem från jobbet och det hade jag inte. När jag hade jobbat i 5 år och fått mitt tredje barn kände jag att jag måste göra något annat, något som jag kunde brinna för. Jag insåg att under åren jag jobbade som frisör så var det jag tyckte var roligast när jag fick hjälpa till med ekonomi, göra beställningar, bokföring och inventering. Och under åren jag jobbade som förskollärare så tyckte jag att det roligaste var när jag fick sitta med i olika utvecklingsgrupper för att driva förskolans utveckling framåt eller när jag fick lägga personalens schema och göra beställningar osv. I samma veva var jag med i en kör där jag träffade en tjej som jobbade som redovisningskonsult och då föll allt på plats. Jag skulle bli redovisningskonsult när jag blev stor!

Hur kom du i kontakt med BDO?

Jag pluggade till redovisningskonsult på Norrlands Yrkeshögskola och en av de första dagarna på utbildningen var det en tjej som jobbade på BDO där och berättade om att hon gått samma utbildning och att hon fått praktikplats på BDO där hon trivdes jättebra. Hon var så himla inspirerande så jag tänkte redan då att dit vill jag också, så jag sökte mig till BDO när vi skulle ut på praktik. Detta var i samma veva som Corona brutit ut så det var många i min klass som inte ens fick någon praktikplats. Så jag var väldigt glad när jag fick veta att jag fått platsen. Och därifrån är det, jag blev kvar, i juni 2021 hade jag pluggat klart och blev då anställd.


Vad är viktigt för dig på jobbet och personligen?

Det bästa med mitt jobb är de flexibla arbetstiderna och alla fantastiska kollegor och kunder som gör att varje dag blir rolig, inspirerande och utvecklande. Att hela tiden lära mig nya saker och ha mål att jobba mot det är motiverande. Det värsta jag vet är att vara på ett jobb där jag känner att ”jaha är det så här varje dag ska se ut nu år ut och år in?”. Möjligheten att utvecklas och hjälpa andra att utvecklas är det som driver mig.

För mig personligen är det viktigt att kunna kombinera karriären med det personliga och familjelivet och då är det toppen att jobba som konsult. I min roll har jag stort ansvar i att styra min egen tid och min egen utveckling. Att jobba som konsult är även väldigt socialt och det är inspirerande att få möjligheten att träffa många olika människor som alla brinner för sina affärsidéer.

Jobba på BDO? Inget att dividera om.

Vi tänker långsiktigt, din resa är viktig för oss. Vill du bli en av oss?
Lediga tjänster