• Tips för en lyckad intervju

Tips för en lyckad intervju

Nervös eller älskar du rampljuset? Att gå på intervju kan göra många nervösa. Har du förberett dig väl och funderat igenom dessa tre steg tror vi att du känner dig lite lugnare. Tänk att en intervju bara är ett möte med en ny person där du dessutom får möjlighet att ställa frågor och berätta om dig själv. Som att besöka en kund för första gången.

Förbered dig

Tänk att du ska vara lika väl förberedd till en intervju som när du kommer till en viktig tenta. Med största sannolikhet kommer du att få frågor om oss och vad du tycker. Att knappt veta vad vi gör ger förstås inte ett proffsigt första intryck.

Tänk på vad vi tänker på

Det viktigaste är inte alltid vad du säger utan hur du säger det. Var medveten om hur du framför dig och fundera över hur du kan besvara de frågor du förväntar dig att få. Intervjun är ett viktigt tillfälle för oss att höra mer om just dig. Ha gärna arbetsrelaterade exempel att underbygga dina svar med för att visa att du kommer vara en tillgång för oss.

Var nyfiken

Att gå på intervju handlar inte bara om att du ska svara på en mängd frågor, det är lika viktigt att du får svar på dina frågor. Vi räknar med att du visar ditt intresse genom att ställa relevanta frågor. Speciellt eftersom det kanske är ditt första jobb efter din examen. Koncentrera dig på ämnen som är viktiga för dig – om både företaget, branschen och tjänsten du sökt.