Tips inför intervju

Har du blivit inbjuden till en intervju med oss? Vad kul! Vi ser fram emot att träffa dig! Inför din intervju skickar vi med några tips på sådant som kan vara bra att tänka på. 


Läs på innan! 

Lägg lite extra tid på att gå igenom annonsen inför intervjun då vi i jobbannonsen kommunicerar vilken profil vi söker och vad jobbet innebär. Läs även på om BDO som företag, vad vi gör och vad vi står för så att du kan ge ett professionellt intryck.   


Varför passar just du i rollen? 

Fundera på vilka av de personliga egenskaper som vi nämner i annonsen som stämmer in på dig och hur du har uppvisat dessa egenskaper tidigare i arbetslivet. Läs mer under kompetensbaserad intervjuteknik.


Motivera varför du vill ha tjänsten. 

Fundera på varför du vill ha den rollen du har sökt och varför du vill jobba på BDO. Glöm inte att lyfta fram det under intervjun. Vi vill såklart att ett intresse ska finnas för oss som arbetsgivare och att det ska bli en bra matchning från båda håll så du kan trivas hos oss. Därför vill vi att du ska vara lika nyfiken på oss som vi är på dig! 


Förbered frågor. 

Undrar du hur företagskulturen på BDO är, vilka arbetstider vi har eller hur ofta vi har kundmöten? Förbered några frågor som du vill ha svar på och ställ dem under intervjun. Koncentrera dig på ämnen som är viktiga för dig – om både företaget, branschen och tjänsten du sökt. Genom att ställa frågor visar du att du är intresserad av tjänsten.


Första intrycket är viktigt. 

Tänk därför på att komma i tid till intervjun, oavsett om den är digital eller fysisk på kontoret.


Det är okej att vara nervös. 

Det visar snarare bara att du är intresserad av tjänsten och att du tar intervjun på allvar. Det är helt okej att råka säga fel eller be om lite betänketid innan du svarar på en fråga. 


 

Titta på vår film med tips för en lyckad intervju!
 

"Glöm inte bort att vara dig själv. Det håller bäst i längden!"

 Amanda Wijk, HR-teamet på BDO