Räkna med framgång

Säsong 1

Avsnitt 1: Brödernas – att starta en ny restaurang i veckan

Joakim Wiklander och hans bror startade med två tomma händer och en dröm. Efter att ha startat sin första krog för bara ett par år sedan öppnade de 60 nya restaurangerna på ett år. Hör hans resa.

Avsnitt 2: PE Teknik & Arkitektur – om förvärv av bolag

Hur ska man lyckats upp sitt bolag genom förvärv? Det borde Helena Hed kunna svara på, VD på PE Teknik & Arkitektur som förvärvat närmare 50 bolag de senaste åren.

Avsnitt 3: RedLocker – från idé till miljoner i investeringskapital

Clara Lidman och Liza Erikson fick en idé på gymnasiet. Idén tog dem hela vägen till Draknästet i SVT där de drogs i flera miljoner. Hör om deras fantastiska resa.

Avsnitt 4: Acast – om att ta ditt bolag till börsen

Vägen kan tyckas snårig i början - så hur gör du när du vill ta ditt bolag till börsen och vad kan det innebära? Leo Saucedo bidrog till att få Acast till börsen. Lyssna på hans främsta affärstips!

Avsnitt 5: Norrsken – hör hur en investerare tänker

Norrsken, som är grundad av en av Klarnas fd ägare, investerar i hållbara bolag och är beslutna om att skapa en bättre värld. Hur tänker en investerare och hur kan en företagare tänka för att vinna pitchen?

Avsnitt 6: IMPACT – mångfald som stärker affären

På vilket sätt kan etnisk mångfald och jämställdhet i organisationen stärka affären? Lyssna på Maja Mutsson som jobbar i över tio år med just det ämnet.

Avsnitt 7: Halebop – hur du skaffar Sverige nöjdaste kunder

En av de viktigaste sakerna en företagare behöver bry sig om är nöjda kunder. Halebop har haft det rekordlänge. Hur har de betett sig för att nå dit?

Avsnitt 8: Swedish Stockings – att börja i stallet och ta över världen

Linn Frisinger började i stallet och är nu redo att ta världen med storm med sina hållbara strumbyxor. Hur gör man som företagare om det enda man börjar med är vilja och en dröm?

Avsnitt 9: Grönska – om att outsourca tjänster

Med sina vertikala odlingar har Grönska växt från ingenting till någonting. När bolaget nu växer har ett frö såtts i tanken om att outsoursa vissa tjänster, men vilka är bäst att lägga ut?

Avsnitt 10: Breakit – att vända röda siffror till svarta

Camilla Bergman, VD för Breakit visste inte vad hon gav sig in på när hon fick jobbet. Hon kom också till en tidning med ekonomi i fritt fall. Idag har hon vänt röda siffror till svarta. Hur gick hon till väga?