Tre gånger så stor inkomst på 12 månader

Det har gått ytterligare sex månader sedan BDO inledde sitt samarbete med Hand in Hand och initierade ett byprojekt i den kenyanska byn Ronge. Sedan projektets start för ett år sedan har vi sett en imponerande framstegssaga växa fram, med hela 93 nya företag och 112 nya arbetstillfällen som skapats. Det är ett betydande steg närmare vårt mål att generera 175 nya företag och 228 nya jobb.

En av dessa inspirerande framgångar är Pamela Mbaruku, en 52-årig fyrabarnsmamma vars liv förändrats tack vare Hand in Hands vägledning. Genom att driva en liten matbutik har hon tagit steget in i världen av entreprenörskap och nu skapat en inkomstkälla för sig själv.


Pamela i hennes matbutik 

Genom sitt deltagande i programmet har Pamela fått kunskap inom områden som gruppdynamik, sparande, entreprenörskap, företagsekonomi och kreditvärdighet. Hennes vision är att utvidga försäljningslagret med målet att öka lönsamheten och därmed förbättra levnadsvillkoren ytterligare. Utmaningen för henne just nu är att finansiera denna expansion, och här stöttar Hand in Hand med rådgivning om hur man smart kan spara för att säkra ett fördelaktigt lån.

Vidare har vi fått ännu en inblick i Christine Mwadimes utvecklingsresa där hon med hjälp av Hand in Hands vägledning nu kunnat starta en uppfödning av mjölkgetter vid sidan av hennes ursprungliga inkomstkällor. Hennes inkomst har blivit tre gånger så stor och hon ska även ansöka om ett lån för att stärka hennes affär ytterligare. 


Christine med hennes mjölkgetter


Coachen Senaithy Makena som är platsansvarig för byn Ronge bekräftar att majoriteten medlemmar i programmet har ökat sina inkomstkällor och hon påpekar även att deras barn nu har möjlighet att gå i skolan. Hon har hög tilltro till invånarnas medverkan i byprojektet och ser fram emot att fortsätta arbetet mot att få fler medlemmar att starta och utveckla deras företagande.

Partnerföretag till Hand in Hand

Sedan 2016 då vi inledde ett samarbete med Hand in Hand har vi bidragit till att över nästan 500 småskaliga entreprenörer sett dagens ljus. Vi är stolta över att vara en del av det arbetet då företagande och entreprenörskap är något vi jobbar med dagligen. Genom vårt partnerskap med Hand in Hand kan vi göra verklig skillnad. Skapa framtidshopp genom att skapa jobbtillfällen och försörjning för människor som lever i utsatthet.