Steg för steg med Hand in Hand

Tillsammans med Hand in Hand arrangerade partnerföretaget BDO en stegtävling där medarbetarna med gemensamma krafter promenerade alla de 11 033 400 stegen till sitt pågående byprojekt i Indien. Det var en del av en särskild hälsovecka som BDO arrangerade under våren.


— Efter en lång period av distansarbete och mycket stillasittande i digitala möten kändes det viktigare än någonsin att göra något för medarbetarnas välbefinnande. Vi vet att fysisk aktivitet påverkar hälsan positivt och att det framför allt är i samspelet med varandra som vi inspireras och utvecklas, säger vd Malin Nilsson.

Som en kickstart under våren arrangerade byrån därför en hälsovecka fylld med aktiviteter för att sammanföra kollegor och där alla aspekter av hälsa berördes. För att även lyfta det långsiktiga samarbetet med Hand in Hand startades en stegtävling där målet var att gemensamt ta sig hela vägen till byprojektet i den indiska byn Poraiyur.

Från BDO:s nordligaste kontor i Umeå är det ca 7 400 km till Poraiyur och med gemensamma krafter nådde de i mål. Alla de ca 650 medarbetarna fick vara med i stegtävlingen efter sina förutsättningar. Någon bidrog med en kilometer och andra sprang marathonlånga sträckor eller tog flera dagliga promenader med sina fyrbenta vänner.

Genom stegtävlingen uppmuntrades medarbetarna till att komma ut och röra på sig mer samtidigt som de med sina steg bidrog till BDO:s fortsatta samarbete med Hand in Hand.

— Vikten av ett välmående team kan inte underskattas. Jag övertygad om att det finns mycket att vinna både för individen och för byrån. Jag får till exempel alltid mina bästa idéer i löpspåret, säger Malin Nilsson.


Om samarbetet med Hand in Hand

Rådgivning- och revisionsbyrån BDO har varit partnerföretag Hand in Hand sedan 2016. Hand in Hand bekämpar fattigdom genom hållbart entreprenörskap. Fokus ligger på utbildning och entreprenörsträning i syfte att starta företag och skapa jobb. Nya möjligheter som förbättrar livsvillkoren för hela familjer som kan försörja sig själva och där barnen får gå i skola.


 

Inspirerade medarbetare som arbetar som ett lag är en viktig strategisk fråga för BDO. Som en del av en särskild hälsovecka arrangerade de därför en stegtävling tillsammans med organisationen Hand in Hand.

Registrera dig för att få senaste nytt från BDO

Please fill out the following form to access the download.