Jag är så imponerad av den snabba uppstarten

Nordic Nest är inredningsbutiken för skandinavisk design och livsstil, som växte hastigt under kort tid. Plötsligt stod de med akut personalbrist på sin löneavdelning.

 Vi befann oss i en situation där vi saknade både expertisen och personalen som krävdes och vände oss då till BDO. Redan inom två veckor var vi igång. Samarbetet har fungerat fantastiskt bra och jag är så imponerad över den snabba uppstarten, säger Jonatan Eriksson som är Head of Accounting på Nordic Nest.

BDO anlitades för ett interimsuppdrag under tre intensiva månader då två av BDO:s lönekonsulter skötte Nordic Nests löneutbetalningar. Samtidigt påbörjade Nordic Nest ett lönesystemsbyte.

– Under ett år dubblade vi vår personalstyrka. Med fler anställda såg vi ett ökat behov av ett system med högre funktionalitet och automatisering. Tack vare att vi fick avlastning från BDO så gick bytet smidigt och vi sitter nu med en betydligt modernare lönehantering, säger Jonatan.
 

Nordic Nest – en av BDO:s nöjda kunder – erbjuder heminredning och design från ledande varumärken med anknytning till Skandinavien.


– Vi är väldigt stolta över vår personal som alltid utmärker sig. För att kunna erbjuda en köpupplevelse i världsklass är det viktigt att våra medarbetare mår bra och har en god gemenskap. Det är något som märks och sprider sig till våra kunder. Lönen är en grundpelare i det och en funktion som bara måste fungera, att det blir rätt och att det sköts riktigt, säger Jonatan.

Nordic Nest jobbar efter missionen ”att hjälpa människor skapa hem att älska”. De erbjuder heminredning och design från ledande varumärken och formgivare med anknytning till Skandinavien. Både kontor och lager ligger i Kalmar och nöjda medarbetare är något som värderas väldigt högt inom företaget.

Jonatan höll i kontakten med BDO:s lönekonsulter Anette Nordström och Evelina Kotilainen som till vardags jobbar på BDO:s kontor i Eskilstuna. De arbetade båda på distans men fick en snabb och nära dialog.

– Trots att vi arbetade på distans var det lätt att samarbeta. Jag fick alltid blixtsnabbt svar och hade ett stort utbyte av deras höga kompetens och träffsäkra leveranser, säger Jonatan.

Här kan du läsa mer om Nordic Nest och se vad de erbjuder inom skandinavisk design och livsstil


Jonatan Eriksson

Evelina Kotilainen och Anette Nordström är lönekonsulter på BDO. De anlitades för ett interimsuppdrag under tre intensiva månader då de skötte Nordic Nests löneutbetalningar.

Please fill out the following form to access the download.