Inspireras av Hannas resa - personlig utveckling och våga sätta höga mål

Inspireras av Hannas resa - personlig utveckling och våga sätta höga mål

Hanna har nu avslutat BDO:s treåriga coachprogram YOU, nätverket som ämnar att skapa nya affärsmöjligheter och få fler kvinnor på BDO att vilja utvecklas och göra karriär. Coachprogrammet startades med filosofin att ge alla samma förutsättningar att utvecklas, oavsett kön eller bakgrund. 

– Målet med YOU-nätverket är att alla deltagare ska få stöd i att utveckla sina affärsmöjligheter på bästa sätt, för såväl en personlig utveckling som att bidra till bolagets tillväxt, förklarar programansvarig Antonia Dahlgren.

För Hanna har det alltid varit en självklarhet att ta sig an de möjligheter som erbjuds.

– Jag vill ständigt utvecklas och bli en bättre version av mig själv. När jag började på BDO hade jag inga planer på att stanna på min första arbetsplats så här länge. Revisionsyrket är otroligt utvecklande och förändras i takt med att man får mer yrkeserfarenhet. Jag har också haft förmånen att kunna engagera mig i spännande projekt vid sidan av revisionen, som studentkommittén och gruppchefsroller så jobbet alltid känts roligt och utvecklande.

Genom dessa möjligheter insåg Hanna att revision inte bara handlar om siffror; det är så mycket mer. Ju fler år som Hanna varit anställd på BDO, desto mer har hon insett att detta jobb inte jämförbart med något annat. Hon är en person som behöver utmaning och stimulans för att trivas på sin arbetsplats, och enligt henne har BDO definitivt uppfyllt dessa krav.

– Genom att våga vara tuff och ställa frågor har jag fått klarhet i vad som förväntas av mig på byrån och hur jag kan nå mina mål. Jag har också insett att det är okej att inte alltid springa på varje boll utan i stället fokusera på det jag brinner för och där jag kan göra störst skillnad för företaget. Det är inte möjligt att hantera alla uppgifter eller bli fulländad på alla områden, säger Hanna Sewén.

Hanna tillsammans med Carl-Johan

Coachprogrammet har varit en viktig del av hennes resa på BDO, och det har gett henne möjligheten att växa och utveckla nya förmågor. På nio år har Hanna gått från nyanställd revisor och den 1 september i år blev Hanna partner på byrån.

– Nu påbörjar jag en ny resa fylld av utmaningar och möjligheter. Oavsett vad man vill uppnå med sin karriär här på BDO så kan coachprogrammet YOU vara en väg dit, säger Hanna Sewén.

Programmet pågår under tre år och varje adept får en mentor i form av en partner på BDO som coachar och stöttar under hela perioden. Under regelbundna avstämningar med Hannas mentor Carl-Johan Kjellman vågade hon ta tillfället i akt att ställa tuffare frågor och fick värdefull vägledning i sina karriärval. Genom dessa samtal insåg hon bland annat vikten av att fokusera på det som verkligen inspirerar henne och hitta sin personliga drivkraft.

Hanna betonar att coachprogram är en utmärkt arena för att utbyta tankar och våga ställa karriärrelaterade frågor. Hon menar att det är avgörande att företag som BDO aktivt tar sig an denna fråga och visar att de ser på sina anställda som värdefulla långsiktiga tillgångar.

När någon, oavsett kön eller bakgrund, får höra att de ses som en viktig tillgång för företaget, blir det en inspirerande drivkraft som kan få dem att stanna och engagera sig fullt ut, menar Hanna.

 

Hanna avslutar med att ge några tips för att våga ta plats och utmana sig själv i konkurrensutsatta arbetsmiljöer:

  1. Intala dig själv att du äger din plats i rummet, utmana förväntningar och våga lita på din kompetens.
  2. Övning ger färdighet. Ju fler gånger du utsätts för obekväma situationer desto mer självsäker blir du.
  3. Ta vara på de tillfällen som ges när de dyker upp, var inte rädd för att misslyckas.