BDO utses till Årets karriärföretag 2023 − för fjärde året i rad

BDO hedras för sitt arbete med employer branding och är för fjärde året i rad ”Årets Karriärföretag”. Utmärkelsen delas ut till de omkring 100 svenska arbetsgivare som erbjuder bäst karriär- och utvecklingsmöjligheter för unga på arbetsmarknaden.
 

Karriärföretagen har sedan 2011 presenterat en lista över de arbetsgivare i Sverige som erbjuder bäst karriärmöjligheter för studenter och young professionals. Bland ett tusental olika arbetsgivare har BDO valts ut bland de 100 främsta och därmed fått titeln ”Årets Karriärföretag 2023”. Syftet med listan är att matcha unga på arbetsmarknaden med företag som erbjuder bra utvecklingsmöjligheter samt att belöna ett framgångsrikt employer branding-arbete.
 

Juryn ger utmärkelsen till BDO med motiveringen:

”Genom att se till att varje individ och medarbetare känner stolthet, arbetsglädje och delaktighet arbetar BDO attraktivt med employer branding. Med goda värderingar och unika utvecklingsmöjligheter för både potentiella och nuvarande medarbetare skapar de en trygg arbetsplats. Något som särskiljer BDO från andra arbetsgivare är deras satsningar på utveckling i form av utbildningar och skapar förutsättningar för långsiktiga karriärvägar.”
 

Daniel Wetterling, HR-chef på BDO, tar glatt emot beskedet.

− Vi är oerhört glada och stolta över att bli utsedda till ett av Sveriges Karriärföretag för fjärde året i rad! Vi, som många andra branscher och verksamheter, verkar på en arbetsmarknad som präglas av hård konkurrens om eftertraktad kompetens. Denna utmärkelse i kombination med att våra interna mätningar visar bättre resultat än någonsin såväl avseende engagemang som lojalitet och ett eNPS som gått upp kraftigt även detta år, ger oss extra energi och en positiv känsla av att vi rör oss i rätt riktning. Våra medarbetare och dess kompetens är vår absolut största tillgång och en grundförutsättning för hela vår verksamhet och affär, så det känns minst sagt uppmuntrande att vi är på rätt väg i vårt arbete att stärka både vår externa attraktionskraft som vårt erbjudande till våra medarbetare, säger han.
 

BDO:s vd Malin Nilsson lyfter företagskulturen som en viktig framgångsfaktor och hur BDO:s globala vision förenar organisationens ca 100 000 medarbetare i 167 länder. I en stark företagskultur upplever alla medarbetare ett tydligt syfte med verksamheten, vilket förstås gör det lättare att arbeta tillsammans mot gemensamma mål.
 

− Vår kultur lever genom våra medarbetare varje dag. Medarbetare som är inspirerade gillar att komma till jobbet och presterar bättre. Därför är ett av våra viktigaste mål är att ha branschens mest inspirerade medarbetare. Vi drivs av vårt gemensamma WHY − people helping people achieve their dreams − som innebär att vi hjälper såväl kunder som kollegor att nå sina drömmar och mål. För oss är det viktigt att vara en modern arbetsgivare där varje medarbetare får möjlighet att utvecklas, som individ och i sin yrkesroll. Medarbetarna är nyckeln till BDO:s framgångar och den fina utmärkelsen är ett resultat av att vi har många kompetenta och engagerade medarbetare som ser fantastiska möjligheter, säger hon.

Registrera dig för att få senaste nytt från BDO

Please fill out the following form to access the download.