BDO rådgivare när Nordtech Group förvärvar Fredrik & Sverker System AB

BDO agerade exklusiv finansiell rådgivare till ägarna av Fredrik & Sverker System AB i försäljningen till Nordtech Group.

Fredrik & Sverker System AB grundades 2006 och erbjuder vertikal mjukvara för leverantörsintegrationer som kopplar samman återförsäljare med deras leverantörsystem. Grundarna, och säljarna Fredrik Svärd och Sverker Nordlund, som är vd respektive utvecklingsansvarig i bolaget, kommer att arbeta kvar i företaget i sina nuvarande roller.

– Vi är otroligt imponerade av teamets engagemang och tillgänglighet, kombinerat med deras djupa kunskap och effektiva styrning genom hela projektet, säger de.

I försäljningsprocessen hade de hjälp av BDO:s transaktionsrådgivare där projektgruppen bestod av Claes Nordebäck, Dan Öhman och Christian Ekvall.

Om köparen

Nordtech Group är en förvärvsdriven koncern med fokus på nordiska mjukvaruföretag inom B2B. I dagsläget består Nordtech Group av 13 mjukvarubolag. Inkluderat Fredrik och Sverker System AB omsatte Nordtech Group (september 2023) 360 miljoner kronor, med en utgående balans för återkommande intäkter om 323 miljoner kronor, och ett operationellt EBITDA om 102 miljoner kronor (28% marginal).