BDO finansiell rådgivare för Åhléns nya ägare

Åhléns har förvärvats av Ayad Al-Saffar genom Axcent of Scandinavia AB, som är huvudägare i Ur & Penn. Axel Johnson har varit ägare av Åhléns i 34 år. BDO agerade finansiell rådgivare och tillhandahöll bland annat finansiell due diligence och finansiell modellering till de nya ägarna av Åhléns vid försäljningen.

Åhléns grundades 1899 i Insjön och har sitt huvudkontor i Stockholm. Åhléns AB inklusive dotterbolag har en omsättning om cirka 4,8 miljarder kr. De erbjuder över 1000 varumärken och tjänster inom skönhet, mode och hem på 47 varuhus runt om i Sverige samt e-handel. 

Ayad Al-Saffar om att förstärka, utveckla och expandera Åhléns.

− Som engagerad ägare och ledare vill jag göra Åhléns varuhus till en plats dit kunder kommer inte bara för att handla, utan också för en upplevelse och mötesplats utöver det vanliga. Vi ser stor potential i att fortsätta satsa på Åhlénsvaruhusen och att samtidigt utveckla Åhléns närvaro på nätet. Jag vill rikta ett speciellt tack till Axel Johnson för det förtroende de visat mig genom att låta mig ta över stafettpinnen och ta Åhléns in i framtiden, säger Ayad Al-Saffar.

Om transaktionen

Transaktionen förväntas genomföras i augusti. Ayad Al-Saffar genom Axcent of Scandinavia AB, som är huvudägare i Ur & Penn, blir majoritetsägare med Torsten Janssons och Göran Härstedts Härstedt & Jansson Invest AB som passiv finansiell minoritetsinvesterare. Ayad Al-Saffar tar över vd-posten efter Åhléns nuvarande vd Annica Hagen.

BDO:s målsättning är att växa och utveckla företag. Att vara med företagen på sin utvecklingsresa och bidra med expertkunskap och ett stort engagemang. Robert Nordahl, transaktionsrådgivare på BDO har goda erfarenheter av samarbetet.

− Våra kunders förtroende betyder allt för oss och vi är glada över de förutsättningar som nu skapats för Åhléns ägare och bolagets framtida utveckling.

 


En affärspartner att räkna med. I vått och torrt.

BDO är en heltäckande affärspartner till företag i deras vardag och på sin utvecklingsresa. Byrån erbjuder bred och djup kunskap inom affärsrådgivning, revision, skatt och outsourcing av redovisning och lön. BDO finns på ett tjugotal kontor runt om i Sverige och ingår i BDO:s världsomspännande nätverk – en av världens största revisions- och konsultorganisationer med över 97 000 medarbetare i fler än 160 länder. Enligt Svenskt Kvalitetsindex har BDO branschens nöjdaste kunder i 10 år i rad.

Registrera dig för att få senaste nytt från BDO

Please fill out the following form to access the download.