127 nya entreprenörer – Padamavathi och Valli är två av dem

127 nya entreprenörer – Padamavathi och Valli är två av dem

Vi som möter företagare varje dag inspireras av att se det entreprenörskap som finns runt om i världen. För ett halvår sedan startade Padamavathi en kycklinguppfödning i den lilla indiska byn Poraiyur, några mil söder om mångmiljonstaden Chennai. Nu utökar hon sin verksamhet genom det fortsatta stödet hon fått via det byprojekt som BDO startat upp via organisationen Hand in Hand.

– Jag är övertygad om att jag kommer att kunna öka min inkomst, nu när jag har ytterligare ett hus där jag kan driva upp kycklingar i en säker miljö. Jag är uppriktigt tacksam för denna möjlighet, säger Padmavathi.

Padamavathi är en av de över 300 kvinnor som fått stöd genom projektet. Som partnerföretag till Hand in Hand finansierar BDO ett av deras byprogram i Indien. Projektet sträcker sig över två och ett halvt år. 12 månader in i projektet ligger fokus på att starta upp verksamheter, kompetensutveckling och bättre hälsa för byinvånarna. 127 nya verksamheter och lika många jobb har skapats sedan projektets start. 20 kvinnor deltar i en utbildning där de lär sig sy. Informationsdagar om blodbrist och vikten av att äta näringsrik mat har genomförts liksom en handtvättardag för att öka kunskapen om bättre hygien och sanitet.

Coronapandemin har slagit hårt mot världens mest utsatta. Det är främst storstadsområdena som drabbats hårt av covid-19. Information, masker och hälsodrycker har distribuerats i byn som har sluppit några direkt negativa följder av pandemin. En utmaning är förstås alla de barn som inte har haft möjligheten att gå till skolan under den här perioden och blivit helt utan undervisning.

Valli är en annan medlem i en av självhjälpsgrupperna, som är en del av Hand in Hands metod för att hjälpa människor ur fattigdom. Hon har tagit ett mikrolån på ca 5 600 kr. För pengarna köpte hon mjölkkor och producerar idag 14 liter mjölk per dag vilket har gett henne en inkomst på ca 1 300 kr – en inkomst som gjort att hon fått hopp om framtiden. Även Valli har planer på att utöka verksamheten och därmed stärka sin försörjning ytterligare.

Vi följer utvecklingen i byn med stort intresse. Genom att stödja kvinnliga entreprenörer i Indien förbättras livsvillkoren för hela familjer. Vi är stolta över att vara en del av det arbetet då företagande och entreprenörskap är något vi jobbar med dagligen och går helt i linje med BDO:s globala drivkraft och motivation – People helping people acheive their dreams.