• Vad innebär EU-kommissionens förslag om mervärdesskatt – ”VAT in the Digital Age”? ANMÄL DIG HÄR

Vad innebär EU-kommissionens förslag om mervärdesskatt – ”VAT in the Digital Age”?

Datum: 07 mars 2023
Tid: 16:00-17:00 CET

  

  • Webbinarium

EU-kommissionen har nyligen publicerat en handlingsplan för föreslagna momsändringar som kommer att påverka organisationer och företag som bedriver handel inom EU, inklusive brittiska företag som har verksamhet inom EU. Ändringarna består i stort av tre nyckeldelar, vanligtvis benämnda som:

  • Plattformsekonomin
  • En momsregistrering
  • Digital rapportering och e-fakturering

Även om eventuella ändringar inte kommer att genomföras förrän från 2025 kan de potentiellt påverka företag som bedriver handel inom EU och därför är det viktigt att tidigt förstå och överväga påverkan av ändringarna.

EU-kommissionen har bett om återkoppling på förslagen och återkopplingsperioden förväntas avslutas i anslutning till vårt webbinarium. Det är därför viktigt att förstå vad dessa ändringar innebär och hur de kan påverka dig och ditt företag så att du kan göra din röst hörd.

Webbinariet hålls på engelska och kommer att ledas av momsexperter från BDO UK, Irland, Nederländerna och Luxemburg. Syftet är att hjälpa dig att förstå vad ändringarna innebär, vilka konsekvenser de kan få och hur de påverkar ditt företag.

Under sändningen kommer det också att finns möjlighet att ställa frågor till BDO:s expertpanel.

Talare

Erwan Loquet - BDO Luxemburg

Richard Hogg - BDO UK

Philip Nolan - BDO Irland

Madeleine Merkx - BDO Nederländerna

 

ANMÄL DIG HÄR