Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen för dig som användare.

Är ditt företag redo för Brexit?

Datum: Tillgängligt tom 31 januari
Tid: Titta när det passar dig

  

Vid eventuella frågor kontakta vår Marknadsavdelning
Email
  • Om webinariet

Vad blir konsekvenserna av Brexit för företag som handlar med Storbritannien? Våra tull- och skattespecialister ger svar på alla dina Brexitfrågor!  

Den 31 december 2020 kl. 00:00 CET löpte övergångsavtalet ut och Storbritannien lämnar EU. Vad innebär det för företag som gör affärer mellan EU och Storbritannien?

Vad som kommer att gälla efter den 1 januari 2021 avgörs av resultatet av de pågående förhandlingarna mellan EU och Storbritannien. Storbritannien tillhör från och med 1 januari 2021 inte längre EU:s inre marknad och tullunion. Påtagliga förändringar sker i regelverk, vilket kommer att likna dem som EU har med andra länder utanför EU. Villkoren för handel med varor och tjänster samt möjligheten att arbeta och förflytta personal kommer att förändras. 

Handlar ditt företag med Storbritannien? Har ni personal i landet? Gör förberedelserna nu! 

Ett smart drag är att börja med en riskanalys. Det är dags att se över era avtal med leverantörer och kunder i Storbritannien. Det är viktigt att se över ditt företags tullhantering för att säkerställa att alla rutiner och tillstånd som krävs kommer på plats i tid. Det är hög tid att se över moms- och skatteregler, varans ursprung, varutransporter, lagerhållning, korrekt klassificering och uppehållstillstånd för personal. Även att söka nödvändiga tillstånd hos Tullverket. Allt detta för att undvika onödiga negativa effekter och överraskningar, vilket kan kosta både tid och pengar.   

Detta och mycket mer kommer våra specialister att informera er om under vårt Brexit-webinarie. 

Vi ser fram emot att träffa dig online! 

SE WEBINARIET HÄR