Vårbudgetpropositionen för 2021 – det här kommer att påverka dig som företagare

Under torsdagen presenterade Magdalena Andersson vårbudgeten. Mycket av det som är direkt relevant för företag är sådant som redan var känt, exempelvis att omsättningsstödet kan sökas för några månader till. Budgeten innehöll som väntat stora satsningar för att skapa nya arbetstillfällen och möjligheter till utbildning.

Det som konkret kommer att påverka företagare i närtid är att omställningsstödet och omsättningsstödet har förlängts till juni 2021 och att arbetsgivaravgiften för unga mellan 19 och 23 i sommar (mellan 1 juni och 31 augusti 2021) kommer att vara nedsatt till 10,21%, det är alltså endast ålderspensionsavgiften som behöver betalas.

Det föreslås även att möjligheten för arbetsgivare att bli kompenserade för sjuklöner förlängs till den 30 juni. Slutligen kan nämnas att arbetsgivare nu kommer att ha möjlighet att ge gåvor till anställda med upp till 2 000 kr utan att det beskattas (tidigare var det 1 000 kr). Skattefriheten gäller utöver de möjligheter som normalt finns och gäller fram till och med 31 december 2021.

Ett företag måste ha förlorat minst 30 % av sin omsättning jämfört med motsvarande månad 2019 för att ha rätt till omsättnings eller omställningsstöd. Vi på BDO hjälper er gärna att söka dessa eller andra Coronastöd.


Behöver du hjälp?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort!


 

Registrera dig för att få senaste nytt från BDO

Please fill out the following form to access the download.