Techdrottning med tid för just tech

Techdrottning med tid för just tech

GLOBHE är ett techföretag som satsar på att växa. Med högintressanta innovationer som kombinerar ny teknik och drönare för att upptäcka och förebygga katastrofer har de potential att ta nästa kliv. Med på deras utvecklingsresa finns BDO.

Helena Samsioe, GLOBHEs vd utsågs 2018 till en av världens mäktigaste techkvinnor av Forbes. De är en liten startup med en stor vision – Create a better future with drones. Genom en global plattform som är uppkopplad till 3 800 drönare i över 80 länder, gör de drönardata tillgänglig på ett helt nytt sätt för att hjälpa till att lösa samhällsproblem.

– Vi skickar ut lokala drönarpiloter för att samla in bilddata från drönare med hög kvalitet för att kunna förutse och förhindra katastrofer världen över, säger Helena Samsioe.

GLOBHE är ett globalt företag med medarbetare i olika tidszoner som kräver ett digitalt arbetssätt. För att kunna lägga fokus på techutvecklingen kring bolagets framtid och minimalt med tid på ekonomi- och personalfrågor har de valt att ta hjälp av BDO.

Helena Samsioe är nöjd över att samarbetet med BDO fungerar så smidigt och att hon kan få hjälp med så mycket under ett och samma tak.
– Enkel och snabb kommunikation där vi känner oss trygga med att professionella personer inom BDO sköter det administrativa kring redovisningen och har koll på komplexa regelverk. Jag uppskattar att tillgängligheten gällande svar på enstaka frågor går fort, säger hon.

Sedan två år tillbaka är Christina Gudmandsen på BDO kundansvarig för GLOBHE. Hon håller i den löpande kontakten, skickar rapporter varje kvartal, följer upp och svarar på frågor som dyker upp och är länken till alla specialister på BDO. Även hon uppskattar samarbetet.
– Det här är ett roligt uppdrag. Helena är driven och snabb på att svara och jag är glad att kunna bidra till deras utveckling, säger hon. 

BDO hjälper till med löpande ekonomiadministration, bokföring och löneredovisning. Under början av året effektiviserades hanteringen kring fakturor och fakturering till GLOBHEs kunder i BDO:s digitala flöde. 
– På så sätt har det administrativa arbetet minskat väldigt mycket för oss. BDO har även en kvitto-app som har förbättrat redovisningen av kvitton och utlägg, säger Helena Samsioe.

Andra delar som GLOBHE valt att ta hjälp från BDO är med årsredovisning, skattedeklarationer, inkomstdeklarationer, underlag och rapporter som kan användas som ett styrmedel för verksamheten samt rådgivning kring moms och skatt.

– Till min hjälp har jag kollegor som är specialiserade inom olika områden som förr eller senare blir aktuella för företagen. Då sluter vi upp som ett lag kring kunden, berättar Christina Gudmandsen.


Photo cred Tobias Björkgren.