• Sök artiklar

Visar 1 - 9 of 199
1  2 3 4 5 ...
22 februari 2019

Revisions- och rådgivningsbyrån BDO är en av de mest anlitade finansiella rådgivarna vid företagstransaktioner både globalt och i Norden. Det visar analysföretagens sammanställningar av statistiken för 2018.

/sv-se/artiklar-insikter/ytterligare-ett-rekordar-for-bdo-s-finansiella-radgivare
18 februari 2019

I årets första trendanalys i BDO Horizons tittar våra M&A-experter tillbaka på hur M&A-aktiviten avslutades förra året och blickar framåt. Vi analyserar hur marknaden för Private Equity ser ut och gör en djupdykning inom fastigheter, IT, telekom och finansiell sektor.

/sv-se/artiklar-insikter/bdo-horizons-2019-1-–-allt-mer-kapital-till-private-equity
15 februari 2019

Större fokus på kontroller av restauranger, bilverkstäder, skönhets-respektive byggbranschen. Det är skarpa inslag i årets granskning från Skatteverkets sida vilket de offentliggjorde vid ett seminarium.

/sv-se/artiklar-insikter/skatteverket-synar-foljande-branscher-extra-2019
13 februari 2019

Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) har åter prövat en fråga om förekomst av osanna fakturor i näringsverksamhet. HFD ansåg även att s.k. reformatio in melius var tillämpligt, vilket är en extraordinär åtgärd föranledd av att HFD anser att underinstanserna uppenbart saknat grund för sina beslut.

/sv-se/artiklar-insikter/hogsta-forvaltningsdomstolen-domer-till-bolagets-och-dess-foretradares-favor-i-mal-om-osanna-fakturo
07 februari 2019

Skatterättsnämnden (SRN) har nyligen bedömt att gåva av samtliga aktier till en anställd i ett aktiebolag är ett skattefritt förvärv.

/sv-se/artiklar-insikter/aktiegava-till-anstalld-och-fraga-om-formansbeskattning
07 februari 2019

För svenska företag som handlar med Storbritannien är ovissheten om vad som händer efter 29 mars i år fortfarande stor. Nu uppmanar bland annat Tullverket och SCB dessa företag att förbereda sig för en eventuell hård Brexit.

/sv-se/artiklar-insikter/alla-foretag-uppmanas-nu-att-forbereda-sig-infor-brexit
04 februari 2019

Att jobba på BDO intervju tillsammans med Ann-Sofie Johnsson ifrån kontoret i Helsingborg. Ann-Sofie arbetar idag som kvalificerad lönekonsult men har före det tävlat i hela 25 år med dressyr och hästhoppning. Läs mer om Ann-Sofies vardag och arbetsdag i artikeln.

/sv-se/artiklar-insikter/att-jobba-pa-bdo-ann-sofie-johnsson
01 februari 2019

Sommar och ledighet börjar närma sig och det är hög tid att börja se över alla anställdas semesterförmåner.

/sv-se/artiklar-insikter/hall-koll-pa-lonen-i-semestertider-sv
30 januari 2019

Nu drar vi igång vårens program och bjuder in till en rad olika seminarier runt om i landet. Vi bjuder som vanligt på nyheter, handfasta tips och värdefulla insikter. Under ledning av våra egna experter lyfter vi och diskuterar aktuella ämnen inom våra affärsområden ­– Rådgivning, Revision, Skatt...

/sv-se/artiklar-insikter/valkommen-till-varens-seminarieserie
Visar 1 - 10 of 199
1 2 3 4 5 ...