Pressmeddelande:

BDO tar plats på listan över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare

15 november 2019

Rådgivnings- och revisionsbyrån BDO är en av Sveriges 100 främsta arbetsgivare. Utmärkelsen Karriärföretag 2020 delas ut till de företag som erbjuder bäst karriär- och utvecklingsmöjligheter för unga på arbetsmarknaden. BDO är även den arbetsgivare inom ekonomitjänster som klättrat flest platser i Företagsbarometerns lista över ekonomistudenters drömarbetsplats.

-    En sak är säker och det är att medarbetarna är en väsentlig faktor för vår framgång. De utgör hela navet i vår verksamhet. Att vara en attraktiv arbetsgivare handlar till stor del om att ge våra medarbetare rätt förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb samt förmågan att fånga upp engagemang, säger Malin Nilsson, vd på BDO.

Karriärföretagen är en utmärkelse för de 100 mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter. BDO:s HR-chef Daniel Wetterling uttrycker sin glädje över den fina utmärkelsen.

-    Vi är oerhört glada och stolta över att bli utsedda till ett av Sveriges Karriärföretag, inte minst med tanke på den tuffa konkurrens om kompetens som idag råder på marknaden! Nu behöver vi fortsätta, och växla upp, det fina arbete som vi och våra medarbetare gör varje dag för att attrahera nya medarbetare såväl som att skapa ytterligare utvecklingsmöjligheter internt, säger han.

Syftet med Karriärföretagen är att underlätta för Sveriges studenter och young professionals att hitta sin nästa arbetsgivare. Utmärkelsen baseras på arbetsgivarens karriärsidor på webben, närvaro och kvalitet i sociala medier, aktiviteter gentemot studenter och young professionals, samt attraktivitet som arbetsgivare i externa mätningar. Det slutgiltiga urvalet har gjorts av en jury som består av employer branding- och rekryteringsexperter.

Juryn ger utmärkelsen till BDO med motiveringen:
”Tillsammans med sina medarbetare skapar BDO trivsel och engagemang som en attraktiv arbetsgivare. Genom innovativa lösningar för en hållbar arbetsmiljö utses härmed BDO till ett av Sveriges Karriärföretag 2020.”

BDO utsågs även till raket i Universums studentundersökning tidigare i år. Det är det företag som klättrar flest antal platser när Sveriges universitets- och högskolestudenter varje år röstar fram sina drömarbetsgivare i landets största mätning FöretagsBarometern. Över 25 000 studenter har svarat på vilka arbetsgivare de helst vill arbeta för och vilka som är de avgörande faktorerna i val av en framtida arbetsgivare. 

-    Det finns ett starkt engagemang och kundfokus inom organisationen som våra medarbetare visar varje dag. Sedan ser vi också till att våra nyanställda tidigt får mycket ansvar, vilket jag tror att många tycker är sporrande, berättar Daniel Wetterling.

BDO har ca 750 medarbetare och finns på ett 20-tal orter i Sverige. Tidigare i år framkom i Svenskt Kvalitetsindex mätning om kundnöjdhet att BDO har branschens nöjdast kunder för tionde gången. Nu kommer alltså ytterligare ett fint kvitto på hög kvalitet i och med utmärkelsen Karriärföretag 2020.