Pressmeddelande:

BDO köper Kleberg Revision

30 mars 2017

Från och med den 1 september blir Kleberg Revision en del av BDO. Margareta Kleberg och hennes sju anställda flyttar då in till BDO:s huvudkontor på Karlaplan i Stockholm.

BDO har tecknat ett avtal med Margareta Kleberg om att förvärva Kleberg Revision AB. Margareta har sedan etableringen 1996 framgångsrikt drivit byrån och omsätter ca 8,5 Mkr. Det är ett välskött företag med hög kvalitet. 

BDO ser genom förvärvet stora möjligheter till utveckling och synergier. Man ser många likheter i sättet att driva verksamheten framåt och delar samma kundfokus. Enastående service är ett viktigt ledord för BDO, som till sin stora glädje har toppat Svensk Kvalitetsindex mätning av kundnöjdhet i branschen flera år i rad. Regionchef Jakob Tenselius är mycket nöjd över överenskommelsen.

— För att behålla vår position, som byrån med branschens nöjdaste kunder, väljer vi med omsorg ut våra förvärv och medarbetare och Kleberg Revision stämmer väl in i den bilden.

BDO vill växa offensivt
BDO är på frammarsch över hela landet. Det senaste året har byrån både öppnat kontor på nya orter och fortsatt utveckla sin verksamhet i redan befintliga regioner. 

— Uppköpet stärker vår position på marknaden ytterligare och vi kan utnyttja de skalfördelar som ett förvärv av en revisionsverksamhet till kontoret på Karlavägen ger, säger Jakob Tenselius.

Klebergs kunder består främst av fåmansföretag samt ett antal bostadsrättsföreningar. Uppdragen handlar framför allt om revision och revisionsnära rådgivning men även skatterådgivning och redovisning. Båda företagen jobbar digitalt och delar redan flera plattformar vilket kommer att underlätta övergången. Margareta Kleberg har efter en längre tids kontakter och analys av framtiden sett BDO som det självklara valet. 

— För att kunna fortsätta att hjälpa våra kunder med rådgivning, bibehålla och utveckla service och kvalitet i vårt arbete och ligga i framkant i branschens utveckling känns det här steget naturligt för oss. Vi är måna om att våra kunder kommer att uppleva stor kontinuitet i vårt arbetssätt och i våra kontakter, säger Margareta Kleberg.

Från BDO:s sida betonar man fördelarna som det innebär för Klebergs kunder. 

— Självklart behåller vi samma helhjärtade engagemang för kunden. Enda skillnaden är att de nu kommer att ha tillgång till ett större nätverk av specialistkompetens inom alla våra affärsområden – Rådgivning, Revision, Skatt och Företagsservice, säger Jakob Tenselius avslutningsvis.


 

Läs vad som skrivs om uppköpet i olika medier:

Realtid
Revisionsvärlden
Tidningen Balans