Pressmeddelande:

BDO finansiell rådgivare när Connecting Capital förvärvar VA Gruppen

01 oktober 2021

Connecting Capital förvärvar VA Gruppen, en ledande svensk leverantör av specialiserade VA tjänster. BDO agerade finansiell rådgivare till ägaren av VA Gruppen.

Säljaren Per Jönsson, som är vd i VA Gruppen, kommer att arbeta kvar i företaget i sin nuvarande roll. Han återinvesterar även en del av köpeskillingen i koncernens holdingbolag, VA Group AB.
– Efter många år i branschen har VA Gruppen nått en storlek och position som gör att vi kan ta helhetsansvar för ett komplett VA-behov. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla vårt erbjudande såväl geografiskt som kompetensmässigt tillsammans med Connecting Capital, säger han.

Connecting Capital är ett familjeägt investeringsföretag som idag har förvärvat majoriteten av aktierna i VA Gruppen med dotterbolag. Bolaget har sitt säte i Trelleborg och omsätter ca 360 miljoner kronor och har ca 150 anställda.

Tomas Ståhl, som är vd för Connecting Capital gläds åt förvärvet.
– Vi ser säkerställande av friskt vatten och fungerande avlopp- och dagvattensystem som samhällskritiska funktioner och mycket viktiga ur ett hållbarhetsperspektiv. Vår gemensamma målsättning är att utveckla VA Gruppens erbjudande och att bibehålla en fin organiskt tillväxt, samtidigt som vi kommer att föra en aktiv förvärvsagenda för att bland annat växa koncernen geografiskt, säger han.

BDO:s målsättning är att växa och utveckla företag. Att vara med företagen på sin utvecklingsresa och bidra med expertkunskap och ett stort engagemang. Claes Nordebäck, transaktionsrådgivare på BDO har goda erfarenheter av samarbetet.
– Våra kunders förtroende betyder allt för oss och vi är glada över de förutsättningar som nu skapats för VA Gruppens ägare och bolagets framtida utveckling.

 


BDO är en av Sveriges mest anlitade rådgivare i samband med försäljning och förvärv av små- och medelstora ägarledda bolag med erfarenhet från ett antal olika branscher och sektorer. Här kan ni se ett axplock av de transaktioner vi genomfört i närtid.
 

LÄS MER HÄR