• Kundcase - Valio
Artiklar:

Kundcase - Valio

09 augusti 2016

I samband med att Valio Sverige AB flyttade till nya, fina lokaler mitt på Kungsholmen i Stockholm kände man att det var dags att modernisera hanteringen av löner och reseräkningar. På rekommendation av sina gamla revisorer, som hade hört mycket gott om BDO, bytte man löneleverantör.

 

På BDO:s Stockholmskontor sitter ett dussin konsulter, som hanterar lönerna för cirka 200 företag. Via ett användarvänligt gränssnitt tankar kunderna in sina tidrapporter och reseräkningar i ett avancerat Hogia-system för utbetalning den 25:e varje månad. De flesta, sånär som på ett par företag, har löneutbetalning en gång per månad. När det gäller reseräkningar varierar det däremot mellan utbetalning med vändande post eller i samband med lönen.

Färre fel och bättre säkerhet

– Vår förra leverantör hanterade våra löner manuellt. Och med ett femtiotal anställda, så blev det en del fel som behövde rättas, berättar Susanne Seidlitz, personalansvarig på Valio, och fortsätter:

– Nu har felen upphört. BDO har gjort ett väldigt bra grundjobb med avstämningar och säkerhetsrutinerna är mycket bättre. Nivån är en helt annan och de anställda får sina lönespecifikationer på datorn, istället för med posten.

Bra samarbete

Samarbetet fungerade väldigt bra redan från starten.
– De lämnar in i tid och vi har en bra kommunikation. Det är roligt att arbeta med dem, säger Cina Brunnberg, ansvarig lönekonsult på BDO.
Susanne Seidlitz håller med:

– Det fungerade klockrent från första dagen, BDO kan sin sak. Det är mest Cina som jag har kontakt med och hon är positiv, korrekt och kommer med snabba svar när jag har frågor.

För Valio, som leder utvecklingen av laktosfria produkter och satsar 150 miljoner kronor per år på forskning och utveckling, innebär det nu att man har en lönehantering som är i nivå med företagets övriga verksamhet.

Valio i korthet:
Valio Sverige AB har ett av de bredaste utbuden av laktosfria produkter och segmentet växer med 12-15 % varje år. År 2014 omsatte man 884 miljoner kronor.