• Pressmeddelande: BDO växer i Västsverige

Pressmeddelande: BDO växer i Västsverige

29 mars 2016

Rådgivnings-och revisionsbyrån BDO förvärvar byrån Dextra Revision i Jönköping. Genom etableringen stärker BDO sin position såväl regionalt som nationellt vilket är en del i deras strategiska tillväxtplan.

BDO har länge haft som ambition att etablera sig i Jönköping som är ett viktigt nav i deras västra region. Nu blir ambitionen verklighet genom förvärvet av Dextra Revision AB som är en av de största fristående revisionsbyråerna i staden. Dextra erbjuder såväl revisions- som redovisningstjänster och har en väl etablerad kundstock på orten.

– Vi etablerar oss nu mitt emellan Kalmarkontoret och Boråskontoret vilket stärker vår närvaro i Småland och Västra Götaland, säger Maria Jonasson, Regionchef i Väst på BDO.

BDO har gjort en intensiv expansion i Sverige på senare tid. Nyligen utvidgade byrån sin östra region med nytt kontor i Nyköping och Eskilstuna. Dessförinnan etablerade BDO en helt ny region i Norrland som idag har kontor i Umeå och Luleå. BDO som är världens femte största rådgivnings- och revisionsbyrå har kontor över större delen av världen och i Sverige finns de på ett 20-tal orter.

– Det är oerhört roligt att vi växer över hela landet. Genom förvärvet i Jönköping etablerar vi oss på ytterligare en strategisk ort. Vi ser en jättestor potential i Jönköpingsregionen och vår ambition är att utveckla och expandera verksamheten väsentligt framöver, säger Carl-Johan Kjellman, VD på BDO i Sverige.


Dextra Revision har en stark position inom sitt segment i Jönköping och de delar såväl värderingar, målgrupp som kundfokus med BDO. Kundnöjdhet kommer även fortsatt att stå högt på agendan och BDO är här redan bäst i klassen då de år efter år vinner Svenskt Kvalitetsindex mätning kring kundnöjdhet i deras bransch.

– Det är med stolthet jag ser tillbaka på mina 20 år som företagare. Det är en tid av erfarenheter som jag aldrig skulle vilja ha ogjorda. Men nu är det dags för mig och mina medarbetare att gå in i den nya utmaning som BDO erbjuder, säger Jonas. T. Bernerson, Kontorschef för Dextra Revision.

 

Öppna pressmeddelandet som pdf här.

 

För mer information kontakta:

Carl-Johan Kjellman, VD BDO i Sverige, tel: 08-120 11 600, [email protected]

Maria Jonasson, Regionchef BDO i Väst, tel: 031-704 13 11, [email protected]

Jonas.T. Bernerson, Kontorschef Dextra Revision, tel: 036-34 50 41, [email protected]