BDO skapar den moderna arbetsplatsen

07 december 2016

BDO flyttar till Skeppsbron och blir en del av Göteborgs nya mötesplats som växer fram längs älven. Det är inte bara adressen som är ny utan detta är en del i BDO:s nya vision om att skapa en arbetsmiljö där inspiration, trivsel och möten är nyckelfaktorer.

- Vi satsar på våra medarbetare genom att vara en attraktiv och modern arbetsgivare, säger Anders Blohmé, kontorschef på BDO i Göteborg.

Efter 18 år på Första Långgatan flyttar regionens största kontor till ett unikt läge i hamnen. Placeringen blir mer central och lättillgänglig. Utanför knuten finns ett resecentrum för besökare som reser med buss, spårvagn eller båt. 

Lokalerna är anpassade efter det moderna företagets behov. De allra flesta arbetsplatserna är flexplatser och man har byggt en miljö som uppmuntrar till spontana möten. I kontorsmiljön finns flera loungeytor och det finns en större andel mötesrum än man haft tidigare. I hjärtat av kontoret finns en bistro för både kunder och personal. Mindre ljudisolerade platser och möbler finns nära till hands runt om i lokalen för att man ska kunna gå undan och prata i telefon eller jobba mer koncentrerat. Inredning och koncept har tagits fram i nära samarbete med Spik Studios, Ergona och Resultat.

Byggnaden är helt täckt i kopparplåt och ligger precis på kajkanten med en hisnande utsikt över hamninloppet. Nya metoder med hållbart byggande har använts och husen är energieffektiva med smarta gröna lösningar.

- Arbetsmarknaden genomgår en generationsväxling och en del i den här omställningen är att vi fortsätter att satsa på våra kontor. Först ut var Kungsbacka och nu senast regionens största kontor i Göteborg, sedan följer Jönköping, säger Maria Jonasson, regionchef i väst.
BDO är glada över att vara en del av Göteborgs Stads nya satsning som handlar om att skapa en levande stadsdel som binder samman centrum med vattnet. Målet är 25 000 nya lägenheter och 45 000 nya arbetsplatser. 

Kundrelationer i fokus

Det nya kontoret tror man kommer att komma både personal och kunder till gagn. Målet är att det ska vara en levande och modern mötesplats för kunder, leverantörer och omvärld.
- Vår vision är att vara bäst på service och därför sätter vi våra medarbetare i fokus. Det är våra 600 anställda som med kompetens och personligt engagemang levererar den service som i flera år belönat oss med utmärkelsen ”branschens nöjdaste kunder”, säger Anders Blohmé. 

Ny besöksadress:
BDO Göteborg
Lilla Badhusgatan 2
411 21 Göteborg

Postadressen är densamma som tidigare:
BDO Göteborg
Box 31094
400 32 Göteborg