• Ny personuppgiftslag kan ge dryga böter − missa inte IT-revisor Håkan Skyllbergs föredrag

Ny personuppgiftslag kan ge dryga böter − missa inte IT-revisor Håkan Skyllbergs föredrag

15 oktober 2015

EU-kommissionen har tagit fram ett förslag till ny lagstiftning som innebär att bolag som inte tillämpar den nya dataskyddslagen − General Data Protection Regulation (GDPR) − kan få böta upp till 2 % av bolagets globala omsättning. Det kan med andra ord bli kostsamt för företag som inte ställer om i tid och misslyckas med att följa förordningen. Kom och lyssna på BDO:s IT-revisor Håkan Skyllberg på SAPSA IMPULS 2015.

På eventets andra dag, den 18 november kl 11.30, finns Håkan på plats på Stockholmsmässan med det allra senaste inom dataskyddsdirektivet. Det har hänt mycket sedan det senaste regelverket från 1995, som resulterade i personuppgiftslagen (PUL). EU-kommissionens nya förslag omfattar ett flertal punkter som moderniserar lagstiftningen med ett utökat skydd för individen. Håkan kommer att beröra både den befintliga och kommande lagstiftningen med särskilt fokus på vilka konsekvenser den får för verksamheter och organisationer som jobbar i SAP-miljö.

Sannolikt kommer förordningen att få mycket uppmärksamhet de kommande åren då tillsynsmyndigheten i det nya förslaget har rätt att utfärda dryga böter oavsett om personen I fråga tagit skada av detta eller inte. Förordningen, som nu slutförhandlas inom EU, innebär också förenklingar för till exempel företag med verksamhet i flera EU-länder. Håkan rekommenderar att så snart som möjligt ta tag i de viktigaste åtgärderna och kommer att gå igenom vad registeransvarig och registerförare kan göra redan nu.

Håkan kommer även att ta upp den senaste aspekten för personuppgiftshanteringen i och med att Safe Harbor-principen helt nyligen ogiltigförklarades. Vad kan det innebära för ditt företag och hur tredjelandsöverföringar kan lösas idag?

Kom och lyssna på Håkan Skyllberg, IT-revisor på BDO, på IMPULS 2015 på Stockholmsmässan, den 18 november kl 11.30. Du som inte har möjlighet att närvara på eventet är välkommen att kontakta Håkan för att veta mer.

Håkan Skyllberg
IT-revisor på BDO
[email protected]
+46 8 120 11 657

Aktuell som talare på SAPSA IMPULS 2015