• Hand in Hand

    För hållbart företagande i Indien

För hållbart företagande i Indien

Som partnerföretag till Hand in Hand driver vi ett långsiktigt samarbete med organisationen sedan 2016. Hand in Hand bekämpar fattigdom genom hållbart entreprenörskap. Vi är stolta över att vara en del av det arbetet då företagande och entreprenörskap är något vi jobbar med dagligen. För första gången sedan 1998 ökar antalet människor som lever i fattigdom. Det är en följd av pandemin, klimatförändringar och naturkatastrofer, politisk polarisering och fortsatta konflikter i världen. Genom vårt partnerskap med Hand in Hand kan vi göra verklig skillnad.

Hand in Hands metod hjälp till självhjälp inriktar sig mot kvinnor där fokus ligger på utbildning och entreprenörsträning i syfte att starta företag och skapa jobb. Erfarenheten visar att de små företagen, drivna av kvinnor, är de som mest förändrar tillvaron för familjen. Även med små inkomster ökar chansen att barnen får bättre mat och får gå i skolan. Det ger bättre hälsa och minskad sårbarhet. Vi har finansierat två byprojekt i Indien och kan därmed förbättra livsvillkoren för en hel by.

 

Foton: Hand in Hand/Magnus Wennman/Richard Lewisohn

Kort om Hand in Hand

  • Sedan starten i början på 90-talet har Hand in Hand bidragit till att skapa över tre miljoner företag och fem miljoner jobb.
  • Hand in Hand är ansluten till Svensk insamlingskontroll, som regelbundet granskar verksamheten och kontrollerar att pengarna används på rätt sätt.

 

Nya jobb och företag skapar framtidstro

Valli, 35 år är en av de som fått en bättre levnadssituation tack vare byprojektet i den lilla byn Poraiyur i sydöstra Indien.

 

LÄS PRESSMEDDELANDET

 

Byprojektet i Poraiyur

2019-2022

Byprojektet i Annamputhur

2017-2019

TILL PROJEKTET

Percy Barnevik om Hand in Hand

Se företagsledaren Percy Barnevik berätta om
sitt engagemang i Hand in Hand

Till filmen

Vår vd om samarbetet

Vår vd Malin Nilsson berättar om varför
samarbetet är viktigt för BDO

Till artikeln

Hur allt började

Läs vårt pressmeddelande i samband med
att vi inledde samarbetet

Till pressmeddelandet

Andra CSR projekt


BDO har följt matchracinglaget WINGS under många år, delar deras hjärtefrågor – hållbarhet och jämställdhet – och är stolt sponsor till deras idrottssatsning.

WINGS

Om vårt hållbarhetsarbete


BDO:s hållbarhetsstrategi bygger på ett antal affärskritiska hållbarhetsfrågor som vi knutit an till vår vision.

VÅR HÅLLBARHETSSTRATEGI