Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen för dig som användare.

EMELIE BAECKSTRÖM

beskrivande text

HUR FICK DU DEN HÄR MÖJLIGHETEN?
Jag tog själv initiativet och kontaktade BDO Mexiko, eftersom jag alltid varit intresserad av att jobba utomlands. Jag hade nyligen varit där på semester och var nyfiken på landet.


HUR BLEV DU MOTTAGEN AV DINA UTLÄNDSKA KOLLEGOR?
Eftersom jag var deras första secondee, och många av dem är väldigt ovana vid att tala engelska, så var det flera som till en början
var lite blyga och avvaktande. Men när isen väl var bruten så var alla väldigt nyfikna på att lära känna mig och då blev jag snabbt en del av gemenskapen.


VAD FICK DU JOBBA MED?
Huvudsakligen löpande bokföring, men jag fick även testa på att jobba inom Corporate Finance samt assistera vid kommunikation med våra internationella kunder.


HUR BODDE DU OCH HUR VAR DET ATT LEVA I MEXIKO?
Jag bodde i studentkorridor i Zona Rosa, som är ett av de mer trygga områdena i Mexico City och som dessutom ligger väldigt nära kontoret. Alla stadsdelar i Mexiko är inte lika säkra, så allt som oftast så tog jag mig till nya platser med Über, som ansågs vara det säkraste färdmedlet. Maten är lika fantastisk som ryktet säger, men det tog lite tid att lära sig att alla gröna såser inte är guacamole utan oftast tio gånger starkare – och att chapulines inte är vanliga snacks utan rostade gräshoppor.


HUR SUMMERAR DU DIN TID UTOMLANDS?
Det var spännande att få ta del av den mexikanska kulturen, både på BDO och utanför. Jag tycker även att det var en bra chans att få lära känna våra utländska kollegor och se hur de jobbar. Det jag framförallt tar med mig är den varma stämningen och den härliga gemenskapen
på BDO Mexiko. Jag har fått minnen för livet och många nya vänner som jag fortfarande håller kontakten med.