Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen för dig som användare.

ANDREAS JOHANSSON

beskrivande text

HUR FICK DU DEN HÄR MÖJLIGHETEN?
Jag har alltid varit intresserad av att bo och arbeta utomlands och jag började undersöka möjligheterna i höstas. Det är inte så många från Göteborgskontoret som har velat åka iväg tidigare, så alla var väldigt positiva och jag har fått väldigt mycket stöd från ledning och chefer i ansökningsprocessen.


VET DU VAD DU KOMMER ATT JOBBA MED UNDER DITT SECONDMENT?
Jag vet inte exakt ännu, men det kommer vara liknande det som jag jobbar med hemma. I USA har de lite större kunder så jag kommer nog jobba med något större företag och givetvis med amerikanska regelverk, vilket kommer vara lärorikt.


VAD HAR DU FÖR ALLMÄNNA FÖRVÄNTNINGAR?
Jag förväntar mig att lära mig en hel del om hur man arbetar på andra ställen i världen, insikter som jag sedan kan ta med mig hem. Jag hoppas även få specialkunskap inom amerikanska regelverk och arbetssätt, vilket kan hjälpa mig när jag jobbar med internationella kunder i framtiden. Och så får jag ju möjligheten att bygga upp ett internationellt nätverk. Utöver arbetet så kommer det självklart bli ett äventyr att flytta till USA och bo där.


HAR DU FIXAT BOENDE?
BDO i Washington DC ordnar ett boende tills jag kommer ner, så det är inget jag behöver fundera på innan. Jag kommer att få en lägenhet i ”corporate housing”och sedan kan jag titta på andra boenden när jag lärt känna staden och de olika områdena.


VAD TYCKER DU OM ATT BDO ERBJUDER DEN HÄR MÖJLIGHETEN?
Jag tycker det är fantastiskt att få chansen att testa på att bo och arbeta utomlands. Många drömmer om det och på BDO så kan det verkligen bli verklighet. I och med att BDO finns i hela världen så är ju möjligheterna nästan obegränsade.