Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen för dig som användare.

Patrik Nilsson - revisor

HUR LÄNGE HAR DU JOBBAT PÅ BDO?
Drygt fyra år.

VAD KÄNNETECKNAR BDO SOM ARBETSPLATS?
En sak som sticker ut är utvecklingsmöjligheterna. Redan tidigt i min anställning fick jag möjlighet att på egen hand ansvara för uppdrag och all kundkontakt. Egna initiativ uppmuntras verkligen. Exempelvis har jag fått chansen att vara med och hålla frukostseminarier för kunder. Och är det något område jag önskar specialisera mig inom är det oftast bara att pitcha idén för någon av cheferna så är man igång. Vår företagskultur måste jag också nämna. Vill jag till exempel prata med någon av delägarna om hur helgen var så är det lika välkommet som om jag skulle sätta mig och diskutera det med någon av de nyanställda.

VILKA PLANER HAR DU FÖR DIN YRKESMÄSSIGA UTVECKLING?
Under 2017 siktar jag på att skriva provet för att bli auktoriserad revisor. Förhoppningsvis får jag även möjlighet att bredda mig, med ansvar inom andra områden jag intresserar mig för.

HUR KAN EN DAG PÅ JOBBET SE UT?
En vanlig dag rullar jag in på jobbet strax före åtta, kollar mailen och sätter igång att arbeta med någon av våra kunders räkenskaper. Men det kan lika gärna vara att jag är ute hos någon kund, vilket jag gillar. Det ger tillfälle att lära känna verksamheten närmare, särskilt i samband med frukostsamlingen och lunchen då de anställda ofta ventilerar problem med lagersystemet eller annat vi har nytta av i revisionen. Normalt slutar arbetsdagen vid femtiden, men under högsäsong kan det ibland bli lite längre.

VAD GÖR DU PÅ FRITIDEN?
Jag tränar mycket. Vid sidan av mitt arbete på BDO är jag till och från CrossFit-coach. 2016 fick jag också upp ögonen för längdskidåkning och har kört Öppet spår ett par gånger. Senast gick det på sju timmar och 43 minuter och nu tränar jag för fullt för att försöka slå den tiden.

 

Foto: Wallfoto