Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen för dig som användare.
  • BDO:s Skattedag 2020

    Den 8 december är det dags för BDO:s Skattedag.
    Frida, Pether och Håkan berättar lite om vad
    vi kommer prata om - lyssna in det här!

    LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

BDO:s Skattedag 2020

Datum: 08 december 2020
Tid: från kl. 10:00
Online
  

  • OM SKATTEDAGEN

BDO:s skattedag har vi i år valt att hålla digitalt. Våra specialister från hela landet presenterar de senaste skattenyheterna som är bra att känna till inför årsskiftet och framåt.

Låter det spännande? Läs mer och välj ur vårt smörgåsbord nedan. Du kan se ut de ämnen som passar dig bäst eller välja att se och lyssna till alla sju delar. Skattedagen startar klockan 10.00 tisdag den 8 december och våra pass kommer sedan finnas tillgängliga för dig som är registrerad, varje pass är ca 15 minuter långt.

Beskattning av fåmansföretag

Vad är det som gäller kring beskattning av fåmansbolag och hur planerar man för ägarförändringar, till exempel generationsskiften? Lyssna på våra specialister Mandana Boss och Andreas Blomstrand som kan allt i ämnet. 

Nationell och internationell företagsbeskattning

Vad ska man tänka på vid utlandsetablering? Skattefel är dyra - finn felen själv! Vi berättar varför riskanalys och processledning är viktigt, och vad DAC6 är. Våra specialister Maria Hyckenberg och Peter Jevinger tar upp det du behöver veta. 

Transfer Pricing

Vilken påverkan har coronapandemin på internprissättning? Ann-Charlotte Ljung, specialist inom transfer pricing, ger sin syn på det och berättar hur BDO kan hjälpa till med att göra funktions- och riskanalyser samt nya prissättningar inom en koncern.

Moms och nya handelsregler vid Brexit

Hur påverkar Brexit regler kring handel, tull, moms och utsänd personal? Det finns mycket att hålla reda på när övergångsperioden är över den sista december och Storbritannien lämnar EU:s inre marknad och tullunion. Våra specialister, Cecilia Strandberg och Louise Hagberg, reder ut bland annat vad som gäller vid kedjetransaktioner och momsregler vid handel med Storbritannien och berättar hur BDO kan hjälpa ditt företag. 

Global Mobility

Vad innebär de nya skattereglerna för uthyrd utländsk personal som tillfälligt arbetar i Sverige? Våra skattejurister Hanna Andersson och Jonatan Dahmén redogör för konsekvenserna av det nya regelverket för den uthyrda utländska personalen, den utländska arbetsgivaren och den svenska uppdragsgivaren. Du får också svar på hur ditt företag på bästa sätt kan planera för förändringarna. 

Fastigheter, inkomstskatt och moms/fastighetstaxering

Hur beskattas fastigheter, vilka förändringar är att vänta och vad innebär fastighetstaxeringen nästa år? Skattejuristerna Johan Larsson och Thony Hannell berättar om aktuella skattefrågor, till exempel fastighetstransaktioner, momshantering av innovativa uthyrningsformer samt delar med sig av sina bästa tips för fastighetstaxeringen 2021.

Private Client Services

Hur beskattas pensioner för entreprenörer som flyttar till Portugal, Italien eller Grekland? Vad ska man tänka på? Vår specialist Alice Andersson delar med sig av sina råd.

Vi hoppas att passen faller dig i smaken och att du vill göra oss sällskap under BDO:s skattedag, tisdag den 8 december. 

Välkommen!

 

ANMÄL DIG HÄR