Visste du att en e-faktura är smartare än en digital faktura?


Till skillnad mot en digital faktura skickas e-fakturan direkt till affärssystemet eller internetbanken. Säkert och smidigt för både företag och privatpersoner och för den som skickar och den som tar emot fakturan.

En vanlig missuppfattning är att e-faktura är samma sak som digital faktura i allmänhet, till exempel en pdf-faktura via e-post. Men pdf-fakturan saknar de fördelar som en fullt digital e-faktura har. Det är visserligen möjligt att tolka pdf-fakturor, men detta har sina begränsningar och fel kan uppstå.
 

En e-faktura är vad den är

En e-faktura kan aldrig omvandlas till något annat format, vilket innebär att mottagaren tar emot exakt det fakturainnehåll som avsändaren skickar. En e-faktura löper hela vägen från avsändare till mottagare utan tolkning eller handpåläggning.
 

Säkert och effektivt för företagare

Som företagare är e-faktura det säkraste effektivaste sättet att ta emot och leverera en faktura. Du slipper mejla pdf-filer eller skriva ut, frankera och lägga fakturorna på posten. Det är också fördelaktigt att ta emot e-fakturor. Det går snabbt och enkelt att betala och betalningsinformation som belopp, OCR-nummer och förfallodatum är redan ifyllt - och därför korrekt. Fakturan behöver bara godkännas. e-fakturan kan också kopplas direkt till bokföringen.


Kostnadsbesparande

En ytterligare fördel är att det är lägre kostnad för ett e-fakura-flöde eftersom transaktionerna flödar med automatik och bara manuellt ska godkännas. Att jämföra med en pdf-faktura som ska tolkas, granskas och eventuellt rättas.
 

Ett papperslöst och hållbart samhälle

Genom att ställa om till e-faktura bidrar du till ett papperslöst och hållbart samhälle. Sedan den 1 april 2019 är det lag på skicka e-fakturor till offentlig sektor. Om du levererar till kommuner, landsting, regioner eller kommunala bolag är det viktigt att du har koll på hur e-fakturor fungerar.Vill du veta mer

Fyll i formuläret nedanför så berättar vi hur du kan ta del av att testa BDO:s digitala tjänst.

Enter security code:
 Security code

Vill du veta mer om e-fakturor?
Kontakta oss!Åsa Pedersen
+46 480 42 52 96
[email protected]Jonas Holmberg
+46 120 117 73
[email protected]Anders Sköldberg
+46 31 384 71 30
[email protected]